El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Sanitat i Consum de les Corts Valencianes, Carles Esteve, ha explicat que “passar a gestió pública tant el servei d’ambulàncies com el de farmàcia sociosanitària pot tindre un estalvi milionari, que es podria dedicar a l’augment de places estructurals als centres de salut. És a dir, això estalviaria diners a la Generalitat com per a contractar a més professionals sanitaris en Atenció Primària”.
Segons Esteve, “en el cas de la farmàcia sociosanitària, si la gestió passara a ser pública derivaria en un estalvi que podria ser de fins a 6,2 milions d’euros, segons apunta la pròpia Conselleria de Sanitat Universal. Des de Compromís hem estimat que amb estos diners es podria contractar prop de 150 professionals de medicina i infermeria per a centres de salut. Cal recordar que actualment este servei està gestionat per l’empresa privada de residències DomusVi, amb contracte ja caducat i a l’espera de la decisió final de la Conselleria de Sanitat sobre dit servei”.
Respecte al servei d’ambulàncies, “amb un contracte de més de 370 milions, que finalitza en els propers mesos, l’estalvi podria ser molt superior. I tot i que és difícil calcular-ho, permetria la incorporació de més sanitaris en Atenció Primària o millorar el propi servei d’emergències”, ha afegit.
“Per tot això, des de Compromís contemplem la reversió com la millor de les opcions en els dos casos. No només perquè es prestarà un servei de més qualitat pensant exclusivament en la ciutadania, sinó perquè, a més a més, serà més econòmic i eixos diners que estalviarem es podran dedicar a reforçar l’atenció sanitària amb més professionals’.
“Però la decisió ara està en mans de la Conselleria. Confiem en que es prendrà la millor decisió per a la ciutadania i per al sanejament de la Generalitat, d’acord amb la recuperació de serveis públics privatitzats que està establerta al pacte del Botànic’, ha conclòs el diputat Carles Esteve.