Bota al contingut principal

“És un gran primer pas en la bona direcció”. Així s’ha manifestat el diputat autonòmic de Compromís, Silverio Tena, després que la Generalitat haja fet efectives les millores en el repartiment dels fons de Cooperació tal com reclamava Compromís, i s’hagen triplicat els fons per als municipis més xicotets. “Quan vam negociar la Llei Reguladora de Fons de Cooperació, Compromís va establir com a prioritat introduir com a requisit la perspectiva de despoblació, és a dir, incorporar una discriminació positiva perquè els municipis xicotets reberen més fons. I s’ha triplicat aquesta quantitat”.


Tena recorda que, durant la tramitació de la normativa, a més de donar veu a xicotets municipis de tota la nostra geografia, des de Compromís “formulem esmenes al text original i incloem l’obligatorietat d’establir un import mínim anual d’assignació del Fons per a tots els municipis i entitats locals menors per a garantir l’accés a una quantitat de base que permeta el desenvolupament dels pobles amb dificultats a conseqüència de factors com el despoblament”.


Així, la proposta de Compromís per a blindar els fons per a municipis més xicotets va prosperar, fruit també del treball conjunt amb alcaldes de nombrosos municipis de comarques com Els Ports, zones despoblades de l’interior de la Plana Baixa, del Palància i d’altres comarques valencianes i alacantines.


Amb tot, el diputat de Compromís considera que aquest augment de l’import mínim és només el primer pas i ha anunciat que “des de Compromís treballarem perquè, a més dels mínims, els criteris de repartiment prevalguen encara més als municipis en processos de despoblació perquè tinguen recursos suficients per a revertir o pal·liar aquest fenomen”.