Bota al contingut principal

L’exconseller de Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, que en el ple de les Corts del passat dimecres 18 de maig ja va ocupar el seu escó al costat dels seus companys del grup Compromís després de deixar el banc blau del Consell, ha començat a definir juntament amb el grup parlamentari el paper que desenvoluparà en aquesta nova etapa. Marzà, que va anunciar que «tenia moltes ganes de continuar fent faena, ara des d’un altre àmbit» assumirà, a partir d’ara, un càrrec de portaveu adjunt en el Grup Compromís.

Marzà, que va obtindre l’acta com a diputat autonòmic per la demarcació de Castelló, assumirà el càrrec de portaveu adjunt atribuït en el repartiment territorial de Compromís a aquesta demarcació. Així ho ha acordat el grup parlamentari en la reunió organitzativa celebrada hui. “Com ja vaig avançar, el meu objectiu prioritari és enfortir l’organització, des del treball com a diputat i a peu de carrer. Des del grup es considera que l’assumpció del càrrec de portaveu adjunt pot afavorir aquest treball”.

En tot cas, Marzà ha manifestat que “aquesta és una decisió col·lectiva per a elaborar un treball conjunt, però s’ha d’agrair a la meua predecessora com a portaveu adjunta, la vila-realenca Mònica Àlvaro, no sols la seua predisposició i la seua generositat, sinó pel seu important treball d’organització de les labors del grup a nivell territorial a Castelló”.

Per aquest motiu, Mònica Àlvaro, que va oferir aquesta alternativa, continuarà assumint la coordinació territorial de la labor dels diputats i diputades a les comarques de Castelló. “S’obri ara una etapa decisiva en la qual hem de trepitjar més si cap el territori i cadascun dels municipis de Castelló continuar i defensar els avanços reeixits en aquests anys enfront dels qui volen retornar a Castelló a una etapa de blanc i negre”.

Respecte a les àrees en les quals treballarà Marzà, i tal com va avançar davant la premsa la setmana passada, no desenvoluparà cap de les àries en les quals ha treballat des de la responsabilitat de Conseller. De fet, tal com ha acordat el Grup Parlamentari en la reunió mantinguda hui, Marzà assumirà la presidència de la comissió d’Indústria i Comerç de les Corts, un àmbit des del qual es pot enfortir la faena que s’està desenvolupament des de la Conselleria d’Economia Sostenible en un moment en què la indústria -especialment els sectors amb major dependència energètica del gas, com el taulell castellonenc- estan passant moments molt delicats.