Bota al contingut principal

El PP ha rebutjat hui en Les Corts Valencianes una proposició de llei de Compromís que proposava que la dació en pagament de l’habitatge hipotecat allibere del deute contret, amb l’objectiu d’evitar abusos per part de les entitats financeres i el sobreendeutament familiar”.

Amb esta iniciativa que ha comptat amb el suport de la resta de grups de l’oposició, Compromís pretenia que el Congrés dels Diputats aprovara una nova normativa amb l’objectiu d’introduir límits i regles clares que permeten dotar de seguretat jurídica l’activitat creditícia.

El Govern valencià ha emès un criteri desfavorable a la presa en consideració de la iniciativa per considerar-la “inviable”, si bé ha assegurat compartir “la preocupació per les nocives i irreparables conseqüències que la descomunal crisi econòmica que travessa Espanya està tenint en termes d’atur”.

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha qualificat de “barbaritat” els raonaments de l’Executiu autonòmic per a no recolzar la proposta i ha afirmat que amb este criteri “demostra de part de qui està”. “Entre Botín i les famílies que s’han quedat en el carrer, el PP està amb Botín”, ha denunciat.

Oltra ha defensat que la proposició del seu grup és “de sentit comú” i ha criticat que el Consell, en el seu criteri, reconeix que “hi ha conseqüències irreparables però conclou que és una iniciativa no viable i que cal cercar iniciatives que tinguen menor impacte en el sistema financer”, actitud que ha qualificat de “sarcasme”.

També ha recordat que entre 2007 i 2010 s’han registrat 18.000 embargaments, que suposa un creixement del 250 per cent. Al seu judici, no és moment de “debats d’experts” sinó d’actuar i ha instat a no deixar als afectats en “indefensió”.
Amb esta actitud, ha indicat Oltra, el Consell se situa “amb els poderosos, amb la gran banca” quan més cal estar del costat del “més feble, de qui està perdent els seus habitatges, al costat del poble valencià”.

La diputada de Compromís també ha posat de relleu l’actitud del grup socialista que durant els darrers anys ha votat sistemàticament en contra de les iniciatives que instaven a posar límit als abusos bancaris “i ara per consigna de la campanya electoral de Rubalcaba voten a favor”.