Bota al contingut principal

El candidat a les eleccions europees de Compromís, Vicent Marzà, ha qualificat este dissabte a Elx d’”incomprensible” la decisió del Consell de PP i Vox de mantenir la gestió privatitzada de l’hospital del Vinalopó, l’únic departament sanitari que roman en mans de l’empresa Ribera Salud. 

Compromís ha volgut donar suport a la Plataforma per la reversió de l’Hospital del Vinalopó este matí amb  l’assistència de diferents càrrecs de la coalició a la manifestació que ha rodejat el centre hospitalària de referència al departament sanitari d’Elx-Crevillent. A més de Marzà, han estat presents la portaveu al Congrés, Àgueda Micó; la portaveu adjunta a les Corts, Aitana Mas, i el portaveu de Sanitat, Carles Esteve; així com diversos càrrecs locals dels municipis que es mantenen sota la gestió sanitària privatitzada. 

“Reivindiquem que la sanitat ha de ser 100% pública, no pot ser un negoci. NO pot ser que el govern de la Generalitat, sense informes, en contra de la ciutadania, en contra dels mateixos  treballadors i treballadores, seguisca mantenint el negoci d’una empresa privada per damunt de la sanitat de totes i tots. Per això, estem reclamant l reversió i que siga de gestió 100% pública”, ha considerat Marzà. 

“Este és l’únic hospital que queda per revertir i, clarament, la Generalitat està pensant més en que una empresa concreta seguisca fent negoci i no en la salut i sanitat d tots i totes, per això és incomprensible que no prenguen una decisió de revertir d’una vegada per totes la gestió d’este hospital i que la gestió siga 100% pública”. 

Compromís ha presentat múltiples iniciatives en tots els nivells administratius possibles perquè el Consell de Carlos Mazón tanque finalment un model de gestió fracassat, opac i que maltracta a la seua plantilla en benefici del negoci de la directiva d’una empresa fortament relacionada amb el Partit Popular. 

Recentment, la coalició ha donat suport als treballadors respecte a les denúncies d’ús fraudulent del espai públic del principal director de l’empresa, així com ve denunciant el degoteig de professionals que abandonen el departament sanitari degut a les males condicions laborals d’un model  de negoci que basa els seus guanys en la precarització de les condicions laborals i de l’assistència mèdica, situació que no sols crea un greuge comparatiu amb la resta de professionals de la sanitat pública sinó entre la ciutadania de diferents àrees sanitàries.