Bota al contingut principal

El candidat de Compromís-Sumar al Parlament Europeu, Vicent Marzà, donarà suport a la creació d’un impost europeu a les grans fortunes, d’acord amb les propostes de l’Observatori Fiscal de la Unió Europea, així com a les transaccions financeres, que estiga destinat a reforçar la lluita contra la pobresa, la desigualtat econòmica i social, i permeta finançar mesures urgents contra els efectes de l’emergència climàtica.

Així li ho ha traslladat a la plataforma per la Justícia Fiscal del País Valencià, durant la reunió mantinguda este dimarts a València. “Els valencians i les valencianes sabem bé l’impacte que tenen les retallades en la vida de les persones. Per això, és fonamental que Europa establisca un sistema fiscal més igualitari, democratitzant la política monetària i avançant cap a una Unió Europea lliure de paradisos i dumping fiscal” ha manifestat Marzà.

En aquest sentit, el candidat de Compromís-Sumar, ha proposat, també, la creació d’un impost europeu per a les empreses digitals que obtenen beneficis en l’espai digital europeu per evitar la seua tributació en paradisos fiscals.

“Ha arribat l’hora que les empreses que es beneficien dels usuaris europeus contribuïscan a finançar amb els seus milionaris beneficis la política comuna. A més, paral·lelament, treballarem per democratitzar les institucions europees, com el Banc Central Europeu, perquè puga donar comptes de la seua gestió davant del Parlament Europeu, i proposarem que siga la càmera europea la responsable de triar o revocar la seua executiva”.

Per últim, Marzà ha posat l’emfasi en la necessitat d’acabar d’una vegada per totes per les polítiques d’austeritat que van obligar als països a anteposar el pagament del deute a les polítiques socials, i avançar cap a una fiscalitat més justa i responsable socialment. 

“Des del Parlament Europeu defensarem una reforma de les regles fiscals europees per acabar amb els límits arbitraris de deute públic que obliguen a retallar la inversió pública, i promourem un sistema de comptabilitat alternatiu i complementari al PIB que tinga en compte factors de sostenibilitat mediambiental i benestar social. I a més, exigirem  inversions prioritàries i permanents en l’àmbit de l’energia, el medi ambient, les infraestructures sostenibles, la salut i la seguretat i els blindarem com a béns públics europeus” ha conclòs Marzà.