Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a Les Corts, Joan Baldoví, ha valorat hui les dades d’execució pressupostària corresponents al mes de maig fetes públiques per la Conselleria d’Hisenda.

En quan a la suma dels capítols d’inversions reals i transferències de capital, el global d’execució passa dels 527 milions en maig de 2023 amb el govern del Botànic, a 272 milions en maig de 2024 amb la gestió de PP i Vox. Per seccions, en Educació s’han executat 41 milions front els 72 del Botànic, en Sanitat 22 milions front els 63 del Botànic i en Serveis Socials i Habitatge 9 milions front els 38 del Botànic.

Per a Baldoví “amb les xifres a la mà podem dir que el primer any de govern de PP i Vox ha sigut un any perdut en quan a la gestió del que de veritat importa. Han executat la meitat de les inversions que va dur endavant el Botànic en els primers mesos de l’any. Eixes xifres son encara més greus en sanitat on han invertit un terç del que va invertir el Botànic, o serveis socials que no arriba a un quart del que va invertir el Botànic. Això vol dir menys centres de salut, hospitals, residències o centres de dia. En definitiva, un govern que perdona impostos als rics mentre retalla els serveis públics per al 99% de la societat”.

Així mateix, des de Compromís s’ha denunciat l’opacitat del Consell en no fer pública la informació del compte 413 corresponent als “creditors per operacions meritades” més conegudes com a “factures al calaix”. Segons l’article 139 de la Llei d’Hisenda Pública esta informació s’ha de publicar mensualment. “És molt sospitós que no publiquen eixa informació quan el mes anterior vàrem comprovar com PP i Vox havien sumat 1.000 milions d’euros de factures al calaix en només un any de la seua nefasta gestió” ha conclòs Baldoví.