Bota al contingut principal

El diputat i portaveu de Sanitat a les Corts, Carles Esteve ha reclamat al govern de Mazón que publique les llistes d’espera sanitàries reals “i no les llistes d’espera fake que ens estan intentant colar”.

Per a Compromís les llistes d’espera fetes públiques ahir demostren que este Consell no té cap reparo en mentir i manipular les dades. “Sanitat té unes llistes d’espera en B, diferents a les que ha mostrat, i els valencians i valencianes tenen dret a saber la realitat”.

Segons Esteve “el que està fent el departament dirigit per Marciano Gómez per manipular les dades és utilitzar les pràctiques que han après de les empreses privades que han gestionat la sanitat pública, apuntant als pacients en una llista d’espera en paper, alternativa a la real, per a què no comptabilitzen eixos dies que estan esperant fins que són incorporats a la llista d’espera informatitzada. Esta forma d’actuar que realitzaven els hospitals privatitzats estem comprovant, amb nombrosos testimonis, que s’ha estés als hospitals públics”.

Per a Compromís el govern de Mazón actua així perquè la realitat és que el govern anterior del Botànic va ser capaç de reduir pràcticament un 50% la llista d’espera global des de la pandèmia, passant de 154 a 79 dies i en un any sencer de gestió del Partit Popular no han segut capaços de reduir ni un sol dia les llistes d’espera.

“Pitjor encara, en la llista d’espera d’intervencions qualificades com a no urgents hem passat de 11.146 persones en 2023 a 14.748 en 2024, o siga que han enviat a 3.600 persones més a esperar més de 6 mesos per a una operació. Que és possible, com diu el conseller, que no siguen intervencions a vida o mort, però que li ho diga a la gent que està tenint problemes de mobilitat o que té una vida molt complicada per culpa d’estar esperant,  per la incapacitat del PP de gestionar les llistes d’espera”, ha conclòs Esteve.