Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha anunciat hui que el seu grup presentarà una proposta de reforma del Reglament de les Corts per a regular un procediment de remoció del càrrec de la Presidència de les Corts. Amb este procediment, present tambéal reglament del Parlament de les Illes Balears, es podrà acabar amb el mandat de l’actual presidenta de les Corts, Llanos Massó.

En concret, la proposta de reforma consistirà en la introducció d’un nou epígraf en l’article 38 de les Corts que regula els motius de cessament dels membres de la Mesa. En aquest punt s’introduirà la figura de la “remoció del càrrec per negligència notòria i greu en el compliment de les obligacions i els deutes del càrrec”. La moció de remoció haurà de ser proposada, almenys, per dos grups parlamentaris o per una quinta part dels diputats i les diputades i haurà de ser aprovada per una majoria reforçada de tres quintes parts del Parlament. Una vegada aprovada la remoció es procedirà a l’elecció del membre de la mesa cessat.

Segons Baldoví: “És evident que Llanos Massó és la definició perfecta de la negligència en l’exercici del seu càrrec. Des del primer moment ha demostrat que no és digna del càrrec que ostenta. La negació constant de la violència de gènere, els exabruptes i insults constants a través del seu perfil oficial, l’ús partidista de la institució i la total parcialitat en l’exercici del càrrec son només alguns exemples que justifiquen expulsar a l’extrema-dreta de la presidència del Parlament”.

“Ara el Partit Popular ja no té excuses per continuar protegint a Llanos Massó.  Amb esta reforma haurà de demostrar si realment vol recuperar la dignitat de les Corts Valencianes o si continua emparant a una presidenta indigna que s’aferra al càrrec” ha conclós Baldoví.