Bota al contingut principal

El diputat de Compromís i portaveu de Sanitat a les Corts, Carles Esteve, ha reclamat a la Conselleria de Sanitat la internalització del servei de manteniment de l’Hospital Arnau de Vilanova a València, per la incapacitat de la empresa concessionària d’assegurar el funcionament de la climatització.

Com explica Esteve “el personal d’Urgències de l’Arnau de Vilanova ens ha confirmat que el mal funcionament de l’aire condicionat que s’estava patint a les habitacions, on s’està arribant a temperatures de 30º, també s’està donant en la sala d’atenció d’Urgències de l’Hospital”.

Des de Compromís es denuncia que els mateixos facultatius d’Urgències han hagut de comprar ventiladors per a poder seguir realitzant l’atenció als pacients, en una zona de les més complicades d’un centre hospitalari.

Segons explica el parlamentari “este problema a l’Arnau de Vilanova es repeteix des de fa temps. L’any passat ja es va viure una situació molt pareguda, amb temperatures de vora a 30 graus, sense climatització a urgències, com estan tornant a patir ara”.

“Esta problemàtica que es repeteix i no es soluciona té a vore, sobretot, amb l’externalització del servei encarregat de realitzar les reparacions. Quan tu tens el manteniment o el càtering o la neteja de l’Hospital externalitzada en una empresa, quan hi ha situacions com esta, depens de la capacitat de l’empresa de donar servei i d’atendre’t a la necessitat que tingues en un temps adequat”.

Compromís lamenta que l’evidència no faça rectificar als precursors de les privatitzacions, “sempre hem defensat i continuem defensant que este tipus de serveis haurien d’estar internalitzats i ser de gestió pública directa, no fer-ho demostra que no s’està realment al costat dels interessos de la gent”, ha conclòs Esteve.