Bota al contingut principal

El diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Carles Esteve, ha denunciat hui que el conveni del Consell per a la cessió del servei de trasllat sanitari d’emergències a les assegurances privades ja està tenint greus conseqüències per a la ciutadania valenciana.

Compromís ha tingut coneixement que el passat 30 d’agost, Utiel es va quedar sense servei de SAMU durant bona part del dia perquè, atenent al nou conveni, l’ambulància amb base en eixa localitat va ser enviada a una de les instal·lacions de la Clínica Universitària de Navarra a Madrid per recollir un pacient ingressat allí i traslladar-lo a l’Hospital Clínic de València.

“Com ja vam denunciar -ha afegit Esteve- este conveni implementat pel govern de Mazón posa en risc la salut i la seguretat dels ciutadans per a beneficiar a la sanitat privada. S’han confirmat tots els temors sobre com s’aplicaria el conveni, deixant en este cas a la població d’Utiel desprotegida davant possibles emergències mèdiques per primar els interessos d’una assegurança privada”.

Per a Compromís és inadmissible que la sanitat pública valenciana cedisca serveis públics essencials a la sanitat privada, posant en perill la vida dels nostres ciutadans. El que va passar a Utiel és només un exemple de les greus conseqüències que pot tindre esta mesura, que s’està aplicant a tot el territori quan una assegurança privada reclama l’ús del servei públic de trasllat sanitari.

La disponibilitat de les ambulàncies continuarà disminuint, deixant algunes zones sense cobertura adequada durant períodes crítics. A més, amb estos recursos desviats a serveis privats, els temps de resposta en emergències augmentarà, posant en risc la salut dels pacients que necessiten atenció immediata.

“L’aplicació d’este conveni deixa clar que a Mazón li importa poc posar les nostres vides en risc si amb això aconsegueix afavorir els interessos de la sanitat privada. Exigim una revisió immediata del conveni i la restitució dels serveis públics d’emergència sanitària a la seua plena capacitat, és inadmissible que es beneficie d’esta manera a les assegurances privades, perjudicant el sistema sanitari públic”, ha conclòs Esteve.