Bota al contingut principal

La diputada de Política Social de Compromís, Nathalie Torres ha denunciat “l’intent de retallades per la porta de darrere als drets de les persones en situació de dependència, feta per la consellera Susana Camarero”.

El passat mes d’abril la Direcció General de Dependència i Persones Majors va elaborar una instrucció que allargava els terminis perquè tingueren efectes el canvi de servei o prestació de la dependència.

“La instrucció modificava els terminis marcats pel decret que regula la matèria, una barbaritat de fons i de forma: retardava el dret a cobrar les ajudes de les persones en situació de dependència, i a més no respectava la jerarquia normativa: no es pot fer una instrucció que modifica un decret”, ha asseverat Nathalie Torres.

La diputada de Compromís ha explicat que “van utilitzar una instrucció per a saltar-se els informes preceptius, el tràmit d’audiència pública i evitar les al·legacions. Ni tan sols la instrucció estava publicada al web de la Conselleria. Voler retallar drets sense que ningú se n’adone és de tindre molt poca vergonya”.

Nathalie Torres va destapar i va denunciar esta instrucció, tant en una compareixença en Comissió del secretari autonòmic de Família i Serveis Socials, Ignacio Grande, com de la pròpia consellera Camarero en el Ple de Les Corts. Tot seguit, Torres va elevar una queixa al Síndic de Greuges. Arran de la queixa, el Síndic de Greuges ha obert una investigació i ha demanat documentació a la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge.

“La consellera de Serveis Socials ha hagut de rectificar pel control que hem exercit des de Compromís. Curiosament, després dels requeriments del Síndic, han enviat un informe aclaratori sobre la instrucció que recula en les modificacions dels terminis. Un altre empastre administratiu per a intentar salvar la investigació oberta a instàncies de Compromís”.

Així mateix, la diputada de Compromís ha registrat una pregunta oral a la consellera Camarero per a esclarir si tot açò “és mala intenció, és incompetència o si és, com pareix, una combinació de les dues coses” i ha assegurat que des de Compromís “seguirem alerta per a plantar cara a qualsevol retallada que impulse el govern de Mazón, un govern que vol desmantellar els serveis socials públics perquè només miren pel negoci dels seus amics”.