Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Paula Espinosa, ha expressat la seua incredulitat davant l’anunci realitzat hui pel Consell de Mazón d’una nova línia d’ajudes per a la ramaderia i els cultius de secà, quan la Conselleria d’Agricultura que ara dirigeix Miguel Barrachina presenta en el que portem d’any una execució pressupostària baixíssima.

Espinosa ha destacat que, fins ara, no es coneix el programa d’Agricultura del nou conseller Barrachina, i les inversions en els capítols 4, 6 i 7 dels pressupostos de 2024 continuen sent molt baixes i davant esta situació no saben fer altra cosa que realitzar anuncis que, vista la gestió que estan realitzant són difícils de prendre’s seriosament.

“És difícil creure’s al conseller Barrachina quan les inversions en capítols clau per al sector agrícola continuen en mínims”, ha afirmat Espinosa. “Si comparem amb els últims sis mesos del govern del Botànic, es va pagar molt més pressupost que en els primers sis mesos del govern PP-VOX pel que fa a transferències reals al sector”.

El pacte PP-VOX ha donat molt mals fruits per al sector agrari del País Valencià i cal recordar-li a Barrachina que ell va ser un dels negociadors d’eixe acord. Ara sense Vox al Consell la perspectiva per als agricultors valencians tampoc millora.

Espinosa ha posat en valor la gestió que va fer Compromís en la Conselleria d’Agricultura, destacant la seua labor en favor del sector agrícola i ramader, en contrast amb la gestió primer de Vox i ara del PP. “És evident que la gestió de Compromís va ser molt més efectiva i beneficiosa per al sector agrícola valencià”.

“Els llauradors valencians estan cansats d’anuncis i bones paraules que es queden en res. Exigim una gestió més àgil i eficaç, perquè durant este primer any de legislatura de PP i VOX s’ha basat en fer més ben poc. El sector agrari i el món rural valencià requereixen d’unes polítiques i un recolzament econòmic que els done garanties de subsistència i done resposta a les múltiples crisis que pateixen”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.