Bota al contingut principal

Isaura Navarro, portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, ha registrat hui en el parlament valencià un escrit perquè es pose en marxa el procediment que preveu la llei de l’Agència de prevenció i lluita contra el frau i la corrupció de la Comunitat Valenciana per a la destitució del seu director.

En concret Compromís reclama l’aplicació d’allò previst a l’article 28 de la llei per al cessament del director o directora de l’agència per negligència notòria i greu en el compliment de les obligacions i els deures del càrrec.

Navarro considera insostenible que Beut seguisca dirigint l’Agència després de les decisions que està prenent des que accedí al càrrec. “No només va derogar el codi ètic de l’entitat just després d’haver estat denunciat per suposades irregularitats, sinó que les justificacions que ha donat per a fer-ho són mentida, ja que les Corts Valencianes han desmentit les afirmacions de Beut, que assegurava que estava en procés la preparació d’un nou codi ètic del parlament valencià al qual anava a acollir-se l’Agència. A més amb la derogació del codi Beut ha desmantellat el comitè d’ètica amb processos en marxa, una qüestió de màxima gravetat”.

La parlamentària recorda que el paper de l’Agència Antifrau és fonamental per garantir la confiança de la ciutadania en les institucions públiques, i que qualsevol ombra de dubte sobre la seua direcció és intolerable. “L’escàndol de la derogació del codi ètic quan el director és denunciat per infraccions greus se suma al desmantellament i les destitucions en els departaments de l’ens que més havien destacat en la lluita contra la corrupció”.

“Unes destitucions que va justificar amb mentides i desprestigiant injustament a qui havia fet una gran labor en l’Agència en casos de corrupció en què, per exemple està implicat l’ex President Zaplana, de qui Beut va ser col·laborador.  Ja vam denunciar que un perfil com eixe, que impossaren PP i Vox, era inadmissible per a dirigir l’Agència i la seua gestió ens dona la raó”.

Compromís considera que, per tal de salvaguardar la credibilitat de l’Agència i el seu compromís amb la lluita contra la corrupció, les Corts han de reaccionar per destituir a Eduardo Beut. “No podem permetre que una persona que ha actuat d’esta manera continue al capdavant d’una institució tan clau”, ha conclòs Navarro.