Bota al contingut principal

En el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, el diputat i portaveu de Sanitat de Compromís a les Corts, Carles Esteve, ha criticat durament la gestió del govern del Partit Popular en la matèria. Segons denuncia Esteve, “fa uns mesos el President Mazón va presentar públicament un nou pla de salut mental (amb menys inversió que el del Botànic) que s’ha quedat en res, perquè la realitat, més enllà d’anuncis i de fum, és que en l’any que porta el PP al govern de la Generalitat només s’ha creat una plaça de psicologia clínica en el departament de Gandia i una altra plaça de psiquiatria en el departament de Sant Joan.

Estes xifres contrasten amb l’últim any del govern del Botànic, en què es van crear 109 places de psicologia clínica i 44 de psiquiatria. “Al que s’ha dedicat el PP des de la seua arribada al govern és a tapar forats en els serveis de salut mental dels departaments de Dénia i Manises, desmantellats durant el període de gestió privada, per tractar de situar-los en el mínim exigible. Fora d’això el reforç anunciat s’ha limitat als dos professionals esmentats, un a Gandia i l’altre a Sant Joan. Una vergonya”.

El que si que ha fet per contra Mazón és continuar afavorint les empreses privades que tan mal servici han donat fins ara, privatitzant la gestió de 36 hospitals de dia de salut mental, que encara estan en procés de licitació.

Davant de tot això, Compromís, ha anunciat la presentació d’una iniciativa parlamentària per ensenyar el camí que ha de dur la gestió en salut mental en els pròxims mesos si veritablement el Consell del PP vol reforçar el sistema públic. Per un costat, es planteja la incorporació de 100 psicòlogues clíniques en els centres de salut, amb horaris ampliats, especialment per les vesprades, compatibles amb l’atenció a les persones més joves i els seus horaris d’estudi i de treball.

Així mateix Compromís reclama la reversió de retallades de 23 milions en el pla de salut mental que Mazón digué que anava a impulsar i a dia de hui, pràcticament, ni s’ha iniciat la seua implementació. “Estem davant d’una situació insostenible. No podem permetre que en un moment on la salut mental és una prioritat a escala global, la resposta del govern del PP siga pràcticament inexistent”, ha conclòs Esteve.