Bota al contingut principal

La candidata de Compromís-Equo al Congrés dels Diputats per Alacant, Aitana Mas, cridà ahir a la il·lusió i a la suma de forces per tal de garantir que la veu de la coalició -“una alternativa amb força i amb ganes de canviar la situació actual de crisi econòmica, política i moral”- siga escoltada al Parlament espanyol.

Mas va realitzar ahir aquestes declaracions durant la presentació de la candidatura de Compromís-Equo a Crevillent, municipi del que és regidora. A l’acte va estar present també la diputada de Compromís Mireia Mollà i Paco Sempere, membre del col·lectiu de joves de Compromís per Crevillent.

La candidata al Congrés, que va agrair als crevillentins el més de 700 avals aconseguits per a poder presentar la candidatura, ha explicat que “és el moment de passar a la política de veritat, a una política neta de corrupció i de amiguismes, un política al servei del poble, de tu a tu; és moment de fer veure a la gent que ja existeix una alternativa a PP i PSOE, al bipartidisme que no ens ofereix cap eixida a la crisi, una alternativa amb força, il·lusionada i amb ganes de canviar les coses”.

Mas va indicar que aquesta alternativa és necessària perquè s’ha de fer front “a les polítiques de PP, que ha provocat aquesta crisi amb el foment d’una economia especulativa i el malbaratament dels recursos, i un PSOE que ha preferit fer polítiques per als mercats” i ha destacat que “els 12 diputats per Alacant que tenen en conjunt aquest dos partits s’han limitat a fer un total de tres preguntes en el Congrés”.

Davant aquesta situació, la candidata al Congrés ha assenyalat que “Compromís-Equo és una opció política que busca defensar els interessos dels valencians i les valencianes, defensar l’equitat social, impulsar la sostenibilitat, la regeneració democràtica i la defensa dels Drets Humans”.

Per la seua banda, la diputada autonòmica Mireia Molla va ressaltar que “ara més que mai són necessàries veus com la d’Aitana, veus joves, que no estiguen viciades pels corsés de la política tradicional, veus que corresponen a una generació que està indignada i que ha sigut exemple a nivell mundial de les mobilitzacions ciutadanes que reclamen una alternativa”.

Mollà ha reconegut que “la situació que vivim és difícil, però són moltes més les veus que cada dia se sumen a demanar canvis, reformes, alternatives, complicitat amb tots aquells que estan pagant els plats bruts de la crisi, als que PP i PSOE demanen més esforços, però no els diuen a canvi de què” i ha afegit que “ells ho estan fent canvi de vendre’ns al sistema corrupte, al sistema pervertit pels mercats, al sistema que afavoreix als que més tenen, de manera que aquests esforços estan creant-se a canvi de que alguns aprofiten”.

En aquest sentit, la diputada autonòmica ha assegurat que “cal fer l’esforç d’obrir els ulls a la gent indecisa, indignada, és el moment de que hagen veus contundents, que expliquen les alternatives, que parlen dels problemes dels ciutadans des del minut u i no quan arriben les campanyes, que parlen clar com Compromís-Equo”.