Bota al contingut principal

El diputat i portaveu de Sanitat de Compromís, Carles Esteve, ha criticat durament al conseller Marciano Gómez, arran de la nova directriu de la Direcció General d’Atenció Primària que, com a mesura estrela, planteja penalitzacions als metges que no complisquen amb el cupo d’atenció a pacients.

“El conseller Marciano Gómez està cobrint-se de glòria esta setmana a costa de l’atenció primària”, ha declarat Esteve. “Fa pocs dies que els col·legis d’infermeria s’han queixat amargament pel decret d’atenció primària, que humilia la professió d’infermeria i genera una visió jeràrquica del segle passat, en la qual la infermeria està subordinada a la medicina. Això no passa des de fa molts anys en els equips d’atenció primària”.

Ara la següent fase és l’intent del conseller de culpar els metges i metgesses de l’augment de les llistes d’espera en atenció primària, arribant a plantejar que se’ls sancione sense dies lliures si s’acumulen més de 10 dies de demora. “Ens trobem que des de Sanitat estan assenyalant els professionals de medicina com a responsables de la demora i de les llistes d’espera, una problemàtica que havíem aconseguit reduir després de la pandèmia. La nefasta gestió de Marciano Gómez ha tornat a situar la llista d’espera com un problema en els últims mesos”, ha remarcat.

El diputat de Compromís ha insistit que “el que cal en la Conselleria de Sanitat és organitzar i gestionar millor, insultar menys els professionals i dotar-los de més recursos perquè puguen fer el seu treball”. Finalment, ha demanat al conseller que rectifique i escolte els professionals sanitaris per tal de garantir una atenció de qualitat a la ciutadania.