Bota al contingut principal

El portaveu de polítiques LGTBI de Compromís a Les Corts, Francesc Roig ha fet públic un nou dossier de entitat “Libres por amor- Libres para amar”, de la qual és promotora la psicòloga Lourdes Illán i que està implicada en la trama de proliferació de pseudoteràpies homòfobes a centres educatius.

Este dossier és el que s’utilitza als cursos afectivosexuals que s’imparteixen  a l’alumnat dels centres educatius diocesans per tal d’abordar diverses dimensions del VIH i la seua transmissió.

La guia difon una sèrie de recomanacions retrògrades i acientífiques entre les quals s’afirma que el sida és conseqüència de comportaments reprovats moralment com la conducta homosexual, que els mitjans de comunicació ens fan vore com a respectables conductes com l’homosexualitat i que les campanyes de difusió de l’ús de preservatius son irresponsables.

Segons Francesc Roig, “no ens podíem quedar impassibles davant d’este adoctrinament terraplanista d’un tema tan seriós i tan abordat per la ciència, com tampoc ho podíem fer perquè de nou s’apunta directament al fet que ser homosexual és un comportament que cal reprovar. Conceptes que es transmeten a les aules sense que el Govern de Mazón haja actuat al respecte i amb un conseller d’Educació com Jose Antonio Rovira i una vicepresidenta com Susana Camarero, que han de vetllar pels menors i que continuen de braços creuats i no han  obligat a suspendre estos cursos”.

En este sentit, Compromís també ha posat en mans de fiscalia el material que hui ha fet públic i el portaveu de polítiques LGTBI de Compromís ha recordat que “esta setmana també és crucial perquè votarem a Les Corts si es crea la Comissió d’investigació que hem impulsat des de la nostra coalició. Si el PP no vota a favor serà còmplice d’estes tortures”.  

Cal recordar que Compromís té activat l’espai web noestemmalaltes.com on es demana col·laboració a la ciutadania per a denunciar estos cursos i actuacions, i ajudar a les víctimes que han patit pseudoteràpies homòfobes.