Bota al contingut principal

El candidat de la Coalició Compromís al Congrés per Castelló, Roger Mira, va presentar en societat ahir divendres la seua candidatura en una sala d’actes del Casino Antic en la qual es van concentrar més de cent persones i on va anunciar els eixos del seu programa perquè els castellonencs participaren “amb il•lusió i amb una autèntica creença que el 20-N pot servir per a solucionar els seus problemes, ja que el PP i el PSOE no els han arreglat fins al moment, tant des del Govern central com des de la Generalitat Valenciana”.

Mira va aclarir els eixos fonamentals del seu programa per a aquesta campanya, “l’honestedat, la solidaritat i la rebel•lia democràtica”. En aquesta línia, el candidat econacionalista va afirmar que la intenció d’aquest discurs consisteix a proporcionar als castellonenques solucions “de veritat” als seus problemes, “posat que el PP i el PSOE no han arreglat els seus problemes fins al moment, i no ho han fet tant des del Govern central com des de la Generalitat Valenciana”.

“Aquests dos grans partits són opcions polítiques que representen el model antic de fer política, aquell que afavoreix als poderosos i es troba a esquena de la gent del carrer”, va manifestar Mira al llarg del seu discurs. De fet, va posar com a exemple la negativa de populars i socialistes a la proposta de Compromís sobre “la dació de l’habitatge per a cancel•lar la hipoteca, quan 72 famílies perden diàriament la casa al País Valencià”.

L’aspirant va destacar “l’honestedat i la transparència indiscutibles” d’una coalició amb un capital polític de 400 regidors, sis diputats autonòmics i dos representants en les cambres provincials que no presenta entre les seues files “ni un només imputat”. Com a mostra de bona praxi política, a més, va posar sobre la taula el concepte de “rebel•lia democràtica”, que va exemplificar en “el suport incondicional” de la Coalició Compromís a la negativa dels veïns de l’Alcora a la construcció d’una planta incineradora i a la reivindicació de la gent del Baix Maestrat d’una xarxa de rodalies que connecte la capital de la Plana amb el nord de la província.

Mònica Oltra va donar el seu suport a Roger Mira amb un parlament on va destacar el seu compromís amb el futur de les comarques del nord, i ho van fer davant la presència de nombrosos representants de la Coalició Compromís en aquest territori, com per exemple Josep Maria Pañella, Enric Nomdedéu, Pasqual Batalla, el regidor d’Iniciativa a Vila-real Alberto Ibáñez, Mònica Álvaro, Ali Brancal, Alfred Remolar, Jose Pedregosa, Carles Mulet, Xavier Trenco, Josep Lluís Romero i altres destacats càrrecs públics de Compromís en les comarques del nord.