Bota al contingut principal

Segons Xambó, López Jaraba hauria de cessar immediatament els autors d’aquest periodisme brut.

Amb aquests termes s’ha expressat Rafael Xambó, membre del CA de RTVV a proposta de Compromís, que ha expressat la seua vergonya davant un informatiu propi del franquisme.

Afirma Xambó que, “trasgredint les normes bàsiques de la producció informativa, s’aboquen tot un seguit de desqualificacions a dirigents polítics; a un ministre en funcions se l’anomena “el gasolinero”, i es reclama la seua immediata dimissió i la renúncia a formar part de les llistes del PSOE; que Zapatero abrace Blanco es considera l’abraç de l’oso (sic) i s’interpreta com que li està donant el pésame (sic) i s’acaba dient que la despedida (sic) és una punyalada. Un discurs no només ple del mal ús habitual de la llengua pròpia en RTVV, sinó també farcit d’agressivitat partidista més pròpia d’un pamflet electoral de baixa estopa”. Continua Xambó indicant que tampoc té desperdici el següent fragment dedicat a defensar el programa del PP i atacant altres polítics tot dient que no l’han llegit.

La peça segueix amb el que se suposa que és una informació lleugera en la qual l’editorialista és permet, segons Xambó, burlar-se de Zimbabwe i tractar una ministra d’aquell país anomenant-la només amb el nom de pila. Una incorrecció típica de la supèrbia occidental front als països del Tercer Món: trivialitzar amb notícies d’agència tretes de context i amb un total desconeixement del que parlen.

Xambó reflexiona que “potser Asun Hernández, la “periodista” que posa veu al que probablement ha escrit Núria Romeral, la recent nomenada directora, es crega en l’obligació deguda de llegir el que li manen. Si és així, cal recomanar-li que revise els seus principis deontològics i que s’abstinga de fer porqueria informativa. Potser estiga fent mèrits perquè el PP es fixe en la seua “valentia”, a imatge del que va demostrar la seua cap al costat de l’expresident Camps, i la promocione encara més per damunt de la seua baixesa professional”. Segons Xambó, López Jaraba hauria de cessar immediatament els autors d’aquest periodisme brut.

TRANSCRIPCIÓ DE LA INTRODUCCIÓ
INFONOU 20.00 , RÀDIO 9 , 1 DE NOVEMBRE DE 2011

“Hola, molt bona nit… 1 del 11 del 2011, Dia de Tots el Sants, i a 20 DIES DEL 20-N, ens trobem amb una jornada de gran nerviosisme que s´ estén a tota Europa degut a l’anunci de referèndum en Grècia per vore si els ciutadans hel•lens aproven les mesures de rescat de la Unió Europea i del Fons Monetari Internacional. Tremola la zona euro i tremolen els bancs.

Mentres tot aixo pasa, ací, en casa, vegem com es desenrotlla una campanya electoral en la que el PP, que ja ha donat a coneixer el seu programa, ha exigit la dimisió de Pepiño Blanco “el gasolinero” i la seua exclusió de les llistes electorals. El PP diu que, rere la declaració d´un empresari asegurant que pagá 200.000 euros al cosi del ministre per entrevistarse amb ell, la situación de Blanco es “insostenible”. I demanen no sols la dimisió sino també la seua renuncia a formar part de les llistes del PSOE a las eleccions del 20 de novembre. Però com la “Néboa Galega” continua fent de les seues, l´abraç de l´oso representa perfectament el que està passant i ens volen ocultar a Espanya. Zapatero abraça a Blanco, en una escena en la que pareix més bé li estiga donant el pésame!. No es per a menys. La despedida feta abraçada i punyalada també.

Per altra banda, Elena Valenciano, directora de campanya del candidat Rubalcaba i número dos de la llista socialista per Madrid al Congrés continua erre que erre. Si ahir ens contava que el Partit Popular no té programa, hui torna a la càrrega definint el NO PROGRAMA com un “conjunt de vaguetats, brindis al sol i imprecisions” ¿A vore com quedem? ¿Hi ha o no hi ha? ¿Serà que no s´ha llegit les 222 pàgines del programa popular? ¿Serà que no l´ha entés? ¿Qué serà? La seua obsesió es i serà que ells si tenen “equip, propostes i programes”….. Equip, propostes i programa. Justament lo que no ha tingut el Govern del que el seu cap ha format part i que ens ha dut a la mes absoluta de les ruïnes, a la misèria en temes econòmics. ¿Propostes?. Les de un Govern que fan partir-se de risa a qualsevol lider europeu amb un poc de sentit comú. Y ¿Programa?, un programa que no han pogut posar en marxa en huit anys que porten al Govern.

Abans hem parlat del estat de quasi panic de les Borses a 20 díes de les nostres eleccions generals; del referéndum que hi haurà a grecia al febrer i, ara, afegixi jo, de les eleccions que al març tindrán lloc a Zimbawue. Priscilla, ès Ministra d´Integració regional de Zimbawue i ha declarat que els homens hauríen d´aplicar “sancions de dormitori” a les dones que no voten, es a dir, que si no s´arriva a casa amb els dit tacats de tinta ( com a prova d´haver acreditat el seu vot amb la seua emprenta digital),hi haurà una especie d´embargament sexual.I s´ha quedat més ampla que llarga!Pa flipar!

I per finalitzar més bruticia a esta intro perque per acabar tinc una petició a les bruixes, fantasmots, zombis malignes i morts vivents que poblaven anit la ciutat de València i pobles com ara Gandia o Sueca i que hui encara dormen la son de la justa resaca, la próxima festa que es munten al país dels malignes, fagen el favor d´emportar-se amb ells les huit tones de basura que han deixat als nostres carrers i que ens ha costat a tots una pasta d´arreplegar i quasi també es queden alli una temporadeta, com els xiquets al racó de pensar. Bona nit i començem” .