Bota al contingut principal

La candidata de Compromís-Equo al Congrés per Alacant, Aitana Mas, ha assegurat hui que “s’han de dirigir tots els esforços a recuperar els nostres sectors productius, impulsar-los, invertir en ells i fer-los competitius per a l’arribada del Corredor Mediterrani, prevista per a 2020, ja que no podem perdre de nou una oportunitat clau per a la nostra economia”.

Mas ha realitzat aquestes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui a la seu de Bloc-Compromís per Novelda, junt al número dos de la candidatura al Congrés, David Navarro, i el candidat de Compromís-Equo al Senat Ignasi Bellido.

La candidata al Congrés, que ha destacat la importància de Novelda dins la comarca del Vinalopó i del conjunt de la província, ha explicat que “Novelda, les comarques del Vinalopó i tot Alacant són ara menys competitius per culpa de PP i PSOE, que han deixat escapar les múltiples oportunitats que tenien per posar en marxa aquesta infraestructura per la costa mediterrània que ens posicionara en un lloc estratègic”.

“A Compromís-Equo no volem que Alacant siga un simple apeadero del Corredor Mediterrani i per això exigirem a Madrid més inversions per a les nostres indústries tradicionals, que porten anys marginades front l’economia especulativa i de saraos”, ha apuntat Aitana Mas.

La candidata al Congrés ha indicat que “Compromís-Equo serem també els garants de les polítiques solidàries amb la gent i amb les persones i els més crítics contra els excessos que es puguen produir, perquè no ens tremolarà la veu per a denunciar cap cas de corrupció, com ja hem demostrat a Les Corts Valencianes”.

Alhora, Ignasi Bellido, -que ha assenyalat que “Compromís-Equo és la força avalada pel Partit Verd Europeu”- ha explicat que “en aquest context on ens trobem als partits tradicionals parlant de recapitalitzar bancs, nosaltres diem que és el moment de salvar a les persones que estan patint la crisi, especialment al País Valencià, on la xifra d’atur frega el 25 per cent”.

Bellido ha ressaltat també que “la nostra és una campanya austera, però basada en el diàleg amb els ciutadans i per això hem llençat tres webs dirigides a aquells aspectes que preocupen especialment a la ciutadania: www.desenxufals.com, per desemmascarar els enxufats; explica.compromis.ws/ per on proposem una reforma electoral on el vot de cada persona valga el mateix; explica.compromis.ws/solidaritat on demanem que l’entrega de la vivenda cancel•le la hipoteca”.

Respecte al Senat, ha afirmat que “ens presentem a aquesta cambra amb l’ambició de reformar-la i fer-la una cambra de representació territorial, però si PP i PSOE no volen canviar-la, demanarem que la tanquen i s’invertisquen els diners en polítiques actives d’ocupació” i ha afegit que “ens dirigim a aquells votants progressistes decebuts amb les polítiques del PSOE, per dir-los que voten Compromís-Equo perquè nosaltres no els anem a girar l’esquena”.

Per la seua banda, David Navarro ha destacat “la importància que donem a cadascun dels municipis d’Alacant i especialment a les valls del Vinalopó, d’on provenen el número dos i tres de la candidatura, i que serà el lloc on se celebre el tancament de campanya”.