Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que existeix un paral•lelisme entre la participació de l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps en el cas Gürtel i la del ministre de Foment en funcions, José Blanco, en l’operació Campió, i, per tant, “Blanco deuria eixir ja a la palestra a donar totes les explicacions necessàries o bé dimitir i desaparèixer de la vida pública”.

Segons Morera, “les converses intervingudes són inadmissibles per a un ministre, que no pot efectuar gestions ni a favor ni en contra de ningú”. En este sentit, el síndic de Compromís ha recordat la necessitat d’afavorir la transparència i que el dirigent socialista, “ens diga si va intercedir per l’empresari o no. Si va ser així, no pot seguir ni un minut més en el càrrec que ocupa en un ministeri que ha adjudicat milers de milions en obra pública”.

Morera considera que no hi ha que demanar que la justícia investigue ràpidament. “Açò allarga la compareixença pública injustament. El que deuria fer el ministre és comparèixer per a desmuntar les acusacions i l’escrit de la jutgessa de Lugo que demana que se li impute en el Tribunal Suprem”, segons el portaveu valencianista.

Per al dirigent de Compromís, “este tema situa a PP i PSOE en un mateix plànol, que és el d’una classe política allunyada dels problemes dels ciutadans i convertida en el braç executor de grups d’interès. Estes pràctiques són les que cal bandejar de les institucions i les quals nosaltres denunciarem constantment, vinguen d’on vinguen estos casos”.