Bota al contingut principal

L’institut Nóos que investiga la policia per les seues activitats irregulars en les Illes Balears també té una branca valenciana, propiciada pel govern de l’expresident Francisco Camps. Per això, des del grup parlamentari Compromís s’han oferit a col•laborar amb la Fiscalia per tal de facilitar tota la documentació que tenen sobre este tema.

Segons ha declarat el portaveu de Compromís, Enric Morera, “nosaltres preguntàrem al president de la Generalitat en sessió de control i ell es va dedicar a parlar d’altres coses que ben poc tenien a vore amb el tema, com ja era habitual en les destrellatades respostes de Camps. No ens va aclarir ni la quantitat de diners ni per a què eren eixos diners que Camps li havia donat a Urdangarín”.

Ara, al mes de setembre, el nou Consell ha contestat “i hem sabut que l’institut Nóos havia rebut de la Generalitat 382.000 euros, per a què, això ja no ho sabem encara que sembla que eixe és el preu pagat amb diners públics perquè Gozález Pons, Francisco Camps, Rita Barberà i Rafael Blasco es fotografiaren amb un membre de la Casa reial espanyola. Res mes”.

Morera també ha recordat que, en un principi, eixos diners “eren per a organitzar els Jocs de la Mediterrània, uns jocs que mai s’han fet en territori valencià i pel que sembla, mai es faran, encara que l’institut Nóos sí que ha cobrat i s’han gastat els diners públics de les valencianes i els valencians”.