Bota al contingut principal

La candidata de Compromís-Equo al Congrés per Alacant, Aitana Mas, ha proposat hui que “els bancs estiguen obligats a donar crèdits a les pimes i emprenedors individuals que presenten projectes viables, ja que s’ha de suplir el buit i la falta de mitjans als que s’enfronten ara aquests petits i mitjans empresaris amb la pèrdua de la CAM com a caixa d’estalvis”.

Mas ha llançat aquesta iniciativa durant la roda de premsa que ha oferit hui a Sant Vicent del Raspeig, junt al número dos de la candidatura, David Navarro; el candidat al Senat Ignasi Bellido i el portaveu de Compromís per Sant Vicent, Ramón Leyda.

La candidata al Congrés ha explicat que “la nostra recuperació econòmica i el descens de l’atur passen necessàriament per augmentar l’activitat de les pimes i de les microempreses, pel que s’han de posar en marxa tots els mecanismes possibles per millorar la situació en què es troba aquest teixit empresarial, que és el que realment genera riquesa al nostre territori”.

“Per això, proposem mesures com que els bancs estiguen obligats a tenir un coeficient de suport creditici reservat a pimes i emprenedors individuals que demostren que els seus projectes són viables, segons uns criteris que s’hauran de fixar de manera objectiva”, ha afegit Aitana Mas.

Al mateix temps, David Navarro ha detallat “la importància de desenvolupar altres mesures com donar facilitats administratives a les noves empreses: fer una finestreta única a nivell comarcal, donar suport informatiu i de formació als emprenedors i promocionar la cooperació entre xicotetes empreses”.

En aquest sentit, Ignasi Bellido ha apuntat que “Compromís-Equo treballa per aconseguir una economia productiva, que acabe amb l’especulació i rescate als vertaders motors del nostre desenvolupament” i ha destacat que “l’única manera d’aprofitar el Corredor Mediterrani i evitar que Sant Vicent del Raspeig i la resta de la província d’Alacant siguen simplement un apeadero d’aquest tren, serà posant en valor el nostre teixit industrial i empresarial”.

“Les nostres ciutats i la nostra economia porten anys marginades per la manca d’infraestructures i des de Compromís-Equo no anem a deixar escapar una altra oportunitat de fer-nos competitius”, ha afirmat el candidat al Senat.

Per la seua banda, Ramón Leyda ha ressaltat que “la reactivació de l’economia passa també per fer que el mercat laboral absorbisca els joves titulats, i en aquest sentit ha recordat que Compromís-Equo proposa que les empreses reben subvencions o desgravacions fiscals per a contractar titulats universitari”.

“Les relacions amb la Universitat també poden generar beneficis de manera inversa si s’aconsegueix que les ciutats que acullen els campus universitaris, com és el cas de Sant Vicent, aprofiten l’activitat que es genera per incentivar l’economia local”, ha assegurat el portaveu de Compromís per Sant Vicent.