Bota al contingut principal

La candidata nº2 de Compromís-Equo per València, Cristina Domingo, ha assegurat hui que un pla de potenciació de l’energia eòlica, combinada amb la fotovoltaica i altres renovables suposaria la consecució d’uns nivells d’energia que fan totalment factible el tancament de la central nuclear de Cofrents abans de l’any 2020.

Per a Domingo “plantejar allargar la vida de les centrals, com estan fent els dos partits majoritaris, és una barbaritat que augmenta exponencialment el perill de patir un accident nuclear i suposa un atac frontal al medi ambient i a la seguretat ciutadana”.

“Està totalment comprovat que la prolongació de la vida de les centrals nuclears no suposa la creació de llocs de treball. Per contra, el manteniment d’un parc nuclear com l’actual és un fre al desenvolupament de les energies renovables; són conegudes les pressions de responsables de centrals nuclears que en certes ocasions han aconseguit paralitzar la producció de varis milers de megavats d’energia elèctrica d’origen eòlic”.

“Existeixen estudis econòmics –ha afegit la candidata- que han demostrat que una mateixa inversió crea 5 vegades més llocs de treball si és en energies renovables que si és en nuclear, per tant en una situació de nivells d’atur tan alts com l’actual l’aposta per les energies renovables és una garantia de creació d’ocupació”.

Segons Domingo “des de Compromís-Equo portarem al Congrés en la propera legislatura l’establiment d’un pla per a tancar totes les centrals nuclears de l’estat i substituir-les per energies com l’eòlica, la solar, la biomassa, els biocombustibles o la geotèrmica”.