Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat hui un escrit de presentació de l’advocat Enric Bataller com a candidat al Senat d’esta formació per a la pròxima elecció de senadors territorials que va a realitzar-se en el parlament valencià.

En l’anterior elecció la Mesa de Les Corts ja rebutjà la proposta nominal de candidat a senador en representació territorial realitzada pel grup parlamentari Compromís atenent a què l’assignació prèvia realitzada per la Mesa no atorgava senador a este grup.

Segons la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “l’actual manera de repartir els senadors territorials que ha fet el PP és inconstitucional, en este sentit tenim presentat un recurs davant el Tribunal Constitucional a l’anterior elecció que es realitzà en Les Corts”.

“Des de Compromís considerem que la proporcionalitat s’ha de respectar i la proporcionalitat del parlament valencià no dóna que el PP tinga quatre dels sis senadors territorials quan no té dos terços de la cambra. Així mateix considerem que l’assignació prèvia als grups del nombre de senadors desvirtua el sistema democràtic, desvirtua la proporcionalitat i en definitiva el que fa es presumir que els diputats votaran allò que els seus grups diuen, trencant així el mandat representatiu que diu la Constitució front a un mandat imperatiu que la pròpia Carta Magna prohibeix”.

Custòdia Compartida

D’altra banda la diputada de Compromís ha mostrat la seua satisfacció per la decisió del Tribunal Constitucional d’alçar la suspensió cautelar de la Llei de Custòdia Compartida aprovada en Les Corts amb el suport de la seua formació. Per a Oltra “és molt important que esta llei comence ja a aplicar-se per què serà beneficiosa per als xiquets i xiquetes en el cas de trecament o manca de convivència entre els pares”.