Bota al contingut principal

La síndica adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha assegurat hui, en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics, que “estos dies no hi ha cap notícia sobre el País Valencià que no estiga relacionada amb la corrupció com demostren els constants titulars sobre escàndols com el cas Emarsa o l’Instituto Nóos que veiem a la premsa”. De la mateixa manera, ha acusat al PP “d‘haver utilitzat qualsevol excusa, qualsevol anunci d’esdeveniment, per a saquejar les arques públiques”, la qual cosa ha titllat d’indignant.

La diputada de Compromís Mònica Oltra ha ressaltat que allí on la justícia ha pogut investigar s’ha evidenciat que la “consigna” era “passen i saquegen” els diners dels valencians, i ha lamentat la sensació d’impunitat absoluta en Emarsa, on els diners han servit per a “anar-se de viatge, pegar-se fartades i anar-se a altres llocs més calentets”.

Al seu judici, s’ha vist que Emarsa ha servit “per a col·locar a gent del PP”, els “enxufats”, per a “gastar-se diners en benefici particular i per a finançar col·lateralment al PP, perquè tot açò servia” per a tenir una “xarxa clielentelar perquè el PP es perpetue en el poder”.

Oltra ha alertat que al president de la Generalitat, Alberto Fabra, “se li han passat els dies de gràcia”, i li ha instat a “prendre cartes serioses en l’assumpte” i donar “una estirada d’orelles” a Rita Barberá i destituir a tots els investigats, començant pel vicepresident de la Diputació de València.
Preguntada sobre la situació del País Valencià com la tercera autonomia de l’estat amb més dèficit, Oltra ha assegurat que esta situació es deu al fet que “ací és on més ha balafiat i en la qual més ha robat el partit en el govern”. “Corrupció i dèficit van de la mà”. Així mateix, la portaveu adjunta de Compromís ha denunciat que la Comunitat es troba en una situació de “fallida democràtica”, ja que el PP “està incomplint les lleis i la reforma de la Constitució”.

Oltra ha assenyalat que mentre que per a Compromís “és més important el dèficit que tenen els ciutadans”, per al PP i el PSOE “el dèficit que els interessa és el dels poders públics”. En la seua opinió, “el dèficit no es pot combatre amb la tisora”, sinó “amb més ingressos i amb una gestió racional”.