Bota al contingut principal

Enric Morera, síndic del Grup Compromís ha reclamat hui al Consell l’establiment de polítiques públiques d’estímul econòmic per a eixir de la crisi. En este sentit Morera ha plantejat la necessitat d’apostar per la potenciació de l’energia solar, un sector capaç de crear molta ocupació a més de suposar una reducció de l’actual dependència d’energies tan perilloses i contaminants com la nuclear o el petroli.

 Morera ha recordat que el Govern de la Generalitat va interposar recurs d’inconstitucionalitat contra el Reial decret Llei 14/2010 del 23 de desembre que afectava molt negativament el sector fotovoltaic. Segons Morera “és el moment de recuperar el consens amb el sector i potenciar la seua extensió com a generador d’ocupació i alternativa a la dependència de l’energia fòssil”.

 La tecnologia solar fotovoltaica està implantada en tot l’estat, tant com a instal·lacions de producció d’electricitat –més de 55.000– com a teixit industrial, amb unes 700 empreses dedicades a la fabricació de matèries primeres, equips i components, la instal·lació, la promoció, l’enginyeria, la distribució, la investigació, la consultoria, la formació.

 “Un sector que crea riquesa i pel qual s’ha d’apostar des de les distintes administracions, -ha assegurat el síndic de Compromís- és per això que és imprescindible que el govern valencià establisca una interlocució fluida amb el sector d’energia fotovoltaica agrupat en Consell Autonòmic de la Unió Espanyola Fotovoltaica (UNEF) en la Comunitat Valenciana i atenga a les seues reivindicacions”.

 Per a Morera “una aposta decidida pel canvi energètic pot ser un revulsiu per al foment d’ocupació ja que es crearien nous llocs de treballs a canvi d’un menor consum d’energia, menor inversió i major qualitat de vida. A més es tracta d’un sector que crea ocupació estable ja que utilitza els recursos de manera que poden ser mantinguts al llarg del temps”.