Bota al contingut principal

El diputat de Compromís per València en el Congrés, Joan Baldoví, s’ha reunit este matí amb l’actual cap d’estat, Joan Carles de Borbó, dins de la ronda de contactes per a parlamentaris i portaveus del Congrés per a la formació del nou govern. Dins del formalisme que suposa la reunió, Baldoví ha aprofitat l’entrevista amb Joan Carles de Borbó per a demanar-li que intercedisca perquè es creen els grups parlamentaris d’Amaiur i UPyD, “perquè s’ho mereixen i per a millorar el funcionament del Grup Mixt, perquè amb 23 diputats serà molt difícil que puguem presentar iniciatives i formular preguntes i això no és bo per a una democràcia real i efectiva, com estan demanant milers de persones en les places”.

Per a Baldoví, “eixe grup mixt tan ampli no ens deixa treballar bé i és un frau a la democràcia i als electors que han confiat en nosaltres i això és el que li he traslladat a Joan Carles I”. De la mateixa manera, el diputat de Compromís ja li ha avançat al cap de l’estat que el seu vot serà negatiu a la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern, entre d’altres qüestions, perquè Rajoy “ha anat a València en diverses ocasions a donar la cara per un expresident que hui està assegut en el banc dels acusats i que ha fomentat una imatge molt negativa del País Valencià, el qual és vist en la resta de l’estat com una terra on es fomenta i es permet la corrupció”.

Per altra banda, el diputat de la coalició formada pel BLOC, Iniciativa del Poble Valencià, Els Verds-Esquerra Ecologista del País Valencià i Equo, ha assegurat que realitzarà una oposició “lleial, contundent i educada, per a millorar la situació en la qual ens trobem, per a treballar pels ciutadans i ciutadanes i, sobretot, per a canviar eixa imatge negativa de balafiament i de corrupció que tenen en la resta d’autonomies del País Valencià”.

Pla de pensions i ADSL

Per altra banda, Joan Baldoví ha informat que ja ha registrat en el Congrés el seu rebuig al pla de pensions. Segons el parlamentari valencianista, “al principi la idea era que, en finalitzar la legislatura, donar tots eixos diners a una ONG, però després de consultar-ho, no és possible i, per tant, ho rebutge perquè és innecessari i un privilegi que no correspon per a un diputat, que és un treballador més al servei del poble”.

De la mateixa manera, Baldoví també ha rebutjat que la cambra baixa li pague la connexió ADSL de la seua casa, “perquè ja en tinc i eixa la pague jo”. A l’única cosa que no ha pogut rebutjar el diputat de Compromís és al telèfon mòbil i la tableta electrònica, “perquè no tinc un grup parlamentari propi i, per tant, no dispose dels recursos materials i humans d’altres formacions i a través d’eixos aparells és per on rebem els correus, les notificacions i els informes per a treballar amb total normalitat”.