Bota al contingut principal

La diputada autonòmica de Compromís Mireia Mollà ha destacat hui que “a l’únic que estem acostumats els alacantins és a anys i anys de retard en la construcció de les nostres instal•lacions sanitàries, que són clarament insuficients per a donar una cobertura de qualitat als ciutadans de les comarques d’Alacant”.

En aquest sentit, Mollà ha titllat de “vergonyoses” les declaracions que la diputada del PP Ángela Barceló va realitzar ahir en el debat de Pressupostos a la comissió d’Economia. Barceló va assegurar que els centres de salut pendents es faran quan es puga i que la gent està malacostumada a tenir els ambulatoris al costat de casa.

La diputada de Compromís ha recordat que “només a la ciutat d’Alacant hi ha centres de salut pendents des de fa més de deu anys, este és el cas del centre de Benalua, les obres del qual van ser licitades fa prop d’un any, però no han sigut encara adjudicades”.

“Però encara és pitjor el cas dels centres de salut que han quedat descartats dels pressupostos, tot i la seua necessitat, com són els de Francisco Álvarez, Garbinet i La Condomina, a la ciutat d’Alacant; el centre de salut de Sax, el de Cocentaina, el de Castalla, el de Sant Joan i el de Oriola, un cas especialment greu perquè les obres van ser licitades, però després es va suspendre l’obertura de pliques”, ha apuntat Mireia Mollà.

La diputada de Compromís ha explicat que “ens trobem davant una greu retallada en prestacions sanitàries que empitjoren un servei ja de per sí saturat i que fa palès que la Generalitat no ha apostat durant els seus anys de govern per una sanitat pública valenciana de qualitat, i, per tant, des de Compromís no anem a tolerar que ara el PP parle de que la gent s’ha malacostumat a un servei que ells diuen que és un luxe, però que pertany als ciutadans per dret”.