Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha mostrat la seua preocupació per la situació financera de la Generalitat que es desprèn de l’informe de la Sindicatura de Comptes. Segons ha assegurat Mollà “este anàlisi dels comptes públics corrobora que al País Valencià estem patit una nefasta gestió econòmica per part del govern del PP que ens ha portat a la ruïna i això sense que l’informe de la Sindicatura oferisca una fiscalització completa de la Generalitat”.

“L’augment exponencial de l’endeutament, les nombrosíssimes factures sense pagar, les irregularitats en el 85% dels expedients de la Generalitat, la situació en causa de dissolució de les empreses públiques, els sobre costos en la Ciutat de les Arts i Les Ciències i el balafiament en grans esdeveniments dibuixen una situació d’insolvència absolutament insostenible”

Per a Mollà “el més greu de l’assumpte és la no rectificació d’estes polítiques, com s’exemplifica en l’apartat d’ingressos on, després del fracàs dels bons patriòtics, la nul•la intenció d’establir una fiscalitat més justa, ens aboca a un panorama molt negre i de difícil eixida”.

Per a la parlamentària de Compromís la manca de transparència per part del Consell que s’evidencia tant en este informe com en els dels darrers anys està directament lligat amb els nombrosos casos de corrupció en què estan implicats dirigents del Partit Popular.

És un clàssic ja dels informes de la Sindicatura l’apartat referent a la contractació pública que denota una obscura gestió que ha facilitat la corrupció. En este sentit el síndic torna a posar l’accent en l’extrema proliferació de contractes menors, una manera de contractació pública que està exclosa de fiscalització i de la qual s’abusa per a amagar situacions irregulars.

“En este sentit cal recordar que la majoria absoluta del PP en les Corts va rebutjar la passada legislatura una proposta de Compromís per a què es creara un registre de contractes menors de la Generalitat amb la que tractàvem de posar fre a esta pràctica”, ha conclòs Mollà.