Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha realitzat una valoració hui de l’obertura del secret de sumari i imputació d’Iñaki Urdangarín en el cas de corrupció de l’Instituto Nóos que investiga el Jutjat d’Instrucció número 3 de Palma.

Per al síndic de Compromís, Enric Morera, “esta interlocutòria confirma el saqueig de les arques públiques que es va cometre en la relació entre el govern valencià i l’Instituto Nóos per a l’organització de distints esdeveniments i pel qual hi ha imputats tres directius de CACSA”.

“Des de Compromís –ha afegit Morera- demanem als tres imputats per la vessant valenciana del cas que tiren de la manta. Estos membres de l’administració pública, que poden estar immersos en un delicte de prevaricació, han de dir qui els va ordenar que autoritzaren el pagament amb factures falses a esta trama corrupta en què està imputat Iñaki Urdangarín”.

“Des de l’administració autonòmica es passà per alt el control als pagaments de factures a l’Instituto Nóos, sent així col·laboradors necessaris d’este saqueig i estem convençuts que la responsabilitat última no és d’estos alts càrrecs de CACSA, sinó que van rebre indicacions d’instàncies superiors per a què passaren per alt les evidents irregularitats”.

“Per què el que està clar que algú de dalt els va ordenar que es pagara amb diners públics dels valencians un expedient de subvenció amb una documentació que tot apuntava que era falsa. En este sentit des de Compromís anem a presentar una sèrie de preguntes parlamentàries per a què el Consell responga sobre com s’exerceix el control sobre les factures de les subvencions i per quin motiu en el cas de l’Instituto Nóos és van passar per alt les seues irregularitats”, ha conclòs Morera.