Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el discurs d’Any Nou del president de la Generalitat, Alberto Fabra, “no deixa de ser un mer espectacle televisiu, amb moltes bones intencions que es queden en els calaixos del palau de la Generalitat amagades com es queden les milers de factures que el Consell deu i que no paga als proveïdors”.

Morera considera que el discurs del cap del Consell, “no té cap credibilitat quan parla de control del dèficit públic. No podem oblidar que el seu partit en les Corts ha optat per votar uns pressupostos que consagren les festes, els saraus i els grans esdeveniments, seguint amb la tradició de balafiament instaurada per Francisco Camps. Esta nit, Fabra ha continuat amb la tradició també de Camps d’enganyar als valencians i valencianes des de la televisió pública”.

El portaveu de Compromís també ha lamentat que en les seues paraules dirigides a la societat valenciana, “el màxim representant del Consell ha parlat de la transparència, però no ha parlat d’un dels principals problemes que té la política valenciana i que és la corrupció, una corrupció instaurada i fomentades en la majoria de casos pel PP. Si Fabra vol donar exemple de transparència, el seu govern hauria de facilitar tota la documentació que demana l’oposició i que no es lliura, o s’hauria de netejar RTVV de comissaris polítics del PP que manipulen la informació o, més important encara, s’hauria d’apartar de la vida pública a totes aquelles persones que estan embolicades en casos de corrupció i, lluny de fer-ho, el PP els promociona o els manté en els seus càrrecs”.

Des de Compromís també consideren que el president de la Generalitat, que també ho és del PPCV, “no té cap autoritat per abanderar reivindicacions perquè ens tinguen en compte a Madrid, perquè ja hem vist com Rajoy ha apartat a tots els valencians que podrien haver estat ministres o estar en un segon escalafó del poder i això és perquè alguna cosa passa en el PP d’cí i el mateix Rajoy no es fia d’ells”.

Per a Morera, les declaracions de Fabra sobre el dèficit públic valencià són preocupants perquè, “o una de dues, o no s’assabenta o vol que no ens assabentem, perquè les xifres llançades pel Síndic de Comptes a la fi d’any són bastant preocupants perquè amb el gran forat que tenim en les arques valencianes, fruit de la nefasta gestió política dels diferents governs de Camps, amb la reducció d’1.000 milions que ha anunciat esta nit el president no tenim ni per pagar els interessos de tot el que devem”.

A més, el parlamentari valencianista assegura que si amb esta reducció, “no es van a pagar els interessos de tot el que es deu, doncs de que cobren els proveïdors de la Generalitat ni parlem, perquè Fabra tampoc ho ha fet i això que té milers i milers de factures esperant en els calaixos de totes les conselleries”.

En este sentit, Morera ha recordat que l’anunci del passat divendres de pujada d’impostos per part del govern de Mariano Rajoy, “diuen que és per combatre el dèficit i el govern valencià ha estat un dels principals contribuïdors a aconseguir estos límits de dèficit pels quals ens van a pujar ara els impostos a tots els ciutadans i ciutadanes”.