Bota al contingut principal

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “la sensació que té el ciutadà de peu és que l’aeroport de Vilanova és una mena d’enorme forat negre per on s’escapen milions i milions d’euros, sense que es tinga cap seguretat sobre la seua futura utilitat per a l’economia i el turisme de Castelló. I, al mateix temps, cada vegada som més els que pensem que, amb tot el llarg historial de problemes i irregularitats de tota mena que ha patit, està convertint Castelló en la riota de tot l’estat, que identifica cada vegada més la nostra província a partir de dos únics fets, cap dels quals ens omple justament d’orgull: les històries rocambolesques de l’anomenat “cas Fabra” i aquesta de “l’aeroport sense avions, però amb falcons i conills”. I ara, al llarg historial d’un projecte aeronàutic on no ha aterrat ni s’ha enlairat encara cap avió, s’afegeix el trencament de l’acord que es va signar el passat mes de març amb l’empresa Aerocas; i això quan, en teoria, quedaven molts pocs mesos per a la seua posada definitiva en funcionament”.

El diputat de Compromís ha recordat que “des de fa temps, tenim demanada la compareixença en Corts de Carlos Fabra, com a president d’Aerocas, una compareixença que el PP ha deixat passar tot un període de sessions sense ni tan sols debatre la seua conveniència o no. I ara hem demanat també, amb caràcter d’urgència, la de la Consellera de Turisme, Cultura i Esports, per tal que informe a les Corts sobre les seues gestions en el trencament de l’acord que es va signar el passat mes de març amb l’empresa Aerocas, i de les conseqüències que tindrà aquest trencament, tant des del punt de vista econòmic com del de la posada en marxa de les instal.lacions. A més, ens preguntem si aquest canvi en les condicions del contracte d’adjudicació no pot ser objecte de demanda per altres empreses, que no volien assumir la seua gestió, però sí la seua construcció”.

Pañella ha dit que “des de Compromís voldríem que s’acabara d’una vegada amb tanta opacitat i amb tant de secretisme com han envoltat les obres d’aquest aeroport des del mateix moment de l’aprovació del projecte. Volem saber quines conseqüències comportarà aquest trencament i, sobretot, quant ens costarà finalment aquesta instal.lació, sobre el funcionament i sobretot la rendibilitat de la qual som cada dia més escèptics, com ho són la majoria dels ciutadans”.