Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que, després de les declaracions per les quals s’ha sabut de la manipulació d’informes tècnics per a fer pagaments a l’institut Nóos, “el que ha de fer el president de la Generalitat és, en primera instància, dir qui és la persona que ha autoritzat eixos informes i eixos pagaments i, com no, també ha de fer que la Generalitat es persone en la causa per a recuperar els diners furtats a les valencianes i els valencians en estos anys”.

En eixe sentit, Morera ha recordat les paraules de Juan Carlos I en el discurs de Nadal, “en les quals demanava als càrrecs públics rigor, serietat i exemplaritat, per tant, Alberto Fabra ha de donar exemple si no vol ser comparat amb el seu predecessor al càrrec, de qui tots sabem què està fent i on està estos dies”.

Per això, des del grup parlamentari Compromís han registrat una sol•licitud de compareixença del director de l’Institut Valencià de Finances, Jorge Vela, perquè explique en les Corts Valencianes la relació contractual amb l’institut Nóos d’Iñañi Urdangarín. Segons Morera, “el president va parlar en el seu discurs institucional del passat dia 1 de gener de transparència i esperem que eixes paraules es materialitzen en fets. No sols fan falta declaracions d’intencions, com ha fet el president al cas Emarsa, també calen accions i des de Compromís agrairíem vore que el Consell es preocupa dels diners públics i per això, demanem que faça tot el possible per recuperar-los i posar davant de la justícia a tots aquells que hagen actuat des de la il•legalitat”.