Anar directament a les notícies

Morera: “És intolerable que les errades del PP es paguen amb el sou dels funcionaris”

Publicat el en Economia i Ocupació

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera molt greu l’atac del Consell als treballadors i treballadores de l’administració pública valenciana perquè, segons Morera, “es tracta d’una reducció salarial en tota regla, amb la qual cosa es confirma dos coses, per una banda, que el PP no té fórmules per a lluitar contra la crisi i el dèficit i paga amb els salaris públics les seues errades i, per l’altra, Alberto Fabra ha mentit en les Corts Valencianes, seguint la tradició de Francisco Camps”.

Morera ha recordat que en la sessió de control del passat 6 d’octubre de 2011, i preguntat per Compromís, “el president de la Generalitat va confirmar que no retallaria més els sous dels treballadors de l’administració pública valenciana, un discurs que també ha repetit el conseller d’Hisenda i Administracions Públiques”.

Segons el síndic de Compromís, “reduir les hores dels treballadors interins i pagar-los menys, és una clara retallada del salari, com també és una retallada pagar menys pels sexennis o no pagar els mesos de vacances, per tant, hui el PP valencià s’ha confirmat com un enemic de l’administració pública i dels seus treballadors i treballadores”.

Per contra, el portaveu valencianista lamenta que la Generalitat, “si que té diners per a unes altres qüestions, com per exemple, comprar una empresa amb 30 milions d’euros de deute, com és Valmor i clar, per a pagar eixos deutes cal tocar la butxaca dels funcionaris, de persones que treballen dia a dia perquè funcione l’administració i per atendre correctament a les valencianes i valencians”.

Per això, Morera ha volgut transmetre “el total suport i la solidaritat de la Coalició Compromís amb tots els treballadors de l’administració pública valenciana per ser els principals patidors d’un mal govern que fa pagar les culpes de la nefasta gestió a aquelles persones que no tenen cap responsabilitat en el saqueig i el balafiament dels diners públics”.

 • Un no funcionari

  Jo no sóc funcionari i enguany comence l'any amb una baixada del 15% del sou i l'amenaça d'anar-me'n a l'atur d'ací a uns mesos. No oblideu que hi ha vida i patiment (molt de patiment) més enllà del llimb dels funcionaris. I, quan dic patiment, dic patiment de debò. No ho oblideu. No feu com els sindicats de classe (funcionarial) que només salten quan toquen els funcionaris però que miren a una altra banda quan ens massacren als de la privada (que, al capdavall, mantenim el funcionariat amb els nostres imposts). I no penseu que tinc res contra els funcionaris, senzillament és per recordar-vos que els no funcionaris també existim. I, sense nosaltres, no hi ha funcionaris.

  • Juli Just

   Que es critique una política concreta d'un govern de lladres -que ara fan pagar les seus malifetes als treballadors públics- no s'ha de considerar com que COMPROMÍS NOMÉS DEFENSA ELS TREBALLADORS PÚBLICS.

   Aquesta és una crítica concreta a una decisió concreta. Igualment, quan es prenen decisions que afecten a qualsevol tipus de treballadors, s'han criticat i s'han de continuar criticant.

   I jo NO treballe a la funció pública.

  • llorenç

   Enric, ya esta tot vist a esta terreta, perque de terra res de res.No soc funcionari pero per ahi no es pot anar eixa xent no te res avore en tot el malgastament de diners public que an fet estos deL PP, i que conste que si aguera sigut altre partit el culpable tambe eu diria. Gastar en grans obres que si Valencia esta molt bonica, pero la agricultura esta morta, aixi lo que tots sabem i no es atrevim a dir, aixo si a creure les mentides de estos señors per anomenarlos de alguna manera. Ara anem arrere i som la burla de altres comunitats, la formula 1, la ciudad x, la opera, totes eixes coses es donnaran a mentjar…

 • Vicent

  El més greu és que comencem a retreuren's coses entre els funcionaris i els no funcionaris. L'enemic comú és aquell que malbarata els diners públics (quan no els roba pura i simplement) i després divideix la societat apuntant com a culpables als treballadors públics. Jo sóc funcionari interí, faig la mateixa feina (o més) que un funcionari de carrera, tinc el treball pendent d'un fil, vaig a pagar els plats trencats de la nefasta gestió dels inèptes del PP i damunt he de suportar certs comentaris.
  Jo he treballat 19 anys en l'empresa privada, a mi ningú m'ha regalat mai res i sentir certes coses fa mal.

  • Tonet

   Em pareix molt correcte el que dius: allò que cal evitar és permetre que ens dividisquen, que és el que volen; treballadors de tota classe, uns amb millors condicions o millors pagats que altres, som, al cap i a la fi, treballadors, i de la mateixa classe són també els que treballen per compte propi. Jo crec que el problema de la crisi rau en el repartiment dels diners i del treball i, segons indiquen tots els estudis, la desigualtat en el repartiment dels diners ha anat augmentant durant els darrers 20 o 30 anys, i continua augmentant. A qui se li ha d'exigir que compartisca riquesa no és a qui guanya el doble que tu, sinó a qui guanya 20 vegades més.

 • Vicent

  Això del "limb" dels funcionaris …

 • yo tambien soy no funcionaria,y desde el lunes 2 estoy parada,como yo 11 compañeras mas,trabajabamos en la universidad de valencia,desde el primer dia fui fija,desde septiembre se iba rumoreando lo de qe iban a ver recortes,pero nadie formalmente nos informo ni comento nada.,ni administracion ni empresa ni encargada de las trabajadoras (Qe de ella salian los rumores,ella comentava con qien qeria lo qe estava pasando)El dia 16 de diciembre sin previo aviso me avisan qe baje al joll,(PENSE QE HABIA PASADO ALGO A MI FAMILIA)en la frialdad de esa entrada enorme me dieron la carta de despido,la razon qe me dieron? la generalitat de valencia a echo un recorte ala universidad de valencia de un 10% menos y ese recorte del 10% eramos 11 trabajadoras qe echaron no porqe fueran peores en sus trabajos,no,si no por las qe salian mas caras ala empresa y antiguedad….(sus escusas para mi otras qe no se parecen en nada y son indignantes)Envez de 15 dias el aviso fue de 14,le dinero del despido lo ingresaron un dia antes del aviso y en vez de 40,30 a sido 20 dias por año,este a sido un final de año con esperanza,?con un nuevo gobierno qe ????????nos van a dar pero bien daooo¡¡¡¡¡¡¡los publicos?los de ayi no se tocan,no hay recortes?si mantenimiento,vigilanzia y limpieza,los de siempre los trabajos de los trabajadores masss necesitadosss,(Hubo una compañera qe se arrastro alos pies de la persona qe la despidio,llorando qe solo tenia esos 500e para dar de comer a sus hijos,ES FUERTE LEER ESTO???PUES ES ,MAS FUERTE VERLO,y ser insignificante ante esto,)Esto si qe es para qe lo lean todos estos politicos qe solo qieren llenarse los bolsillos,haber qien roba mas,por eso luchan¡¡¡¡¡¡y qe todos nosotros los bobos qe no nos merecemos mas qe eso,nos qejamos?????de qe???si nosotros los hemos puesto hay,si tienen,si roban,si hacen lo qe qieren con nuestro dinero es porqe se lo hemos DADO NOSOTROS SI NOSOTROS,,,,,todo no lo deven y aun no nos hemos dado cuenta….aqi una parada mas se despide de todos los qe lo saben y segimos igual……..

 • Pingback: Indefensió? Rebel·lió! « Perxant per l'ample()

 • Ricard Chumillas

  No es tracta ara d'entrar en el joc que vol el PP: enfrontar a funcionaris i la resta de treballadors…
  Mireu, jo sòc mestre a la pública i dol que et retallen el sou d'aquesta manera però podríem dir: és qüestió d'apretar-se el cinturó i… tot siga per eixir d'aquesta crisi… El que t'encen i et posa de molt mala llet és que aquests personatges tiren literalment els diners públics en xorrades propagandístiques (formula 1, visita del papa, maquetes de calatrava, aeroport de castelló, casos de corrupció -camps, fabra, urdangarin…-, etc) i et dona la sensació que la retallada del teu sou va destinada a aquestes coses… UNIM-NOS TOTES I TOTS i DIGUEM-LOS PROU!!!! A veure si el poble Valencià obri els ulls d'una vegada i deixem de votar-los i de deixar-los fer acaxant el cap.