Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el ple del Consell “ha confirmat la incapacitat manifesta del govern valencià per a fer front a la greu situació econòmica de la Generalitat, fruit dels desgavells i la nefasta gestió del govern de Camps”. Per a Morera, “lamentem l’estat de les arques i que per a fer front a la situació es tire mà a la butxaca, no sols dels funcionaris, sinó també de tots els ciutadans i ciutadanes, augmentant els impostos que ens van prometre que mai tocarien”.

“Ara resulta que estem en una situació d’exempció, però caldria vore per què s’ha produït eixa situació i de qui és la culpa, la qual cosa no han dit hui els consellers en la seua compareixença. Ara també resulta que tot açò és culpa de la crisi financera internacional dels mercats i per tant, malament anem si no es reconeixen les errades que s’han fet estos anys perquè així serà impossible prendre mesures serioses sense perjudicar als qui no tenen la culpa”, segons ha reconegut Morera.

El parlamentari valencianista considera que el govern del PP, “ha mentit i enganyat en reiterades ocasions a la ciutadania i han demostrat que estan incapacitats per a gestionar i per a governar, per tant, cal demanar al president Fabra un exercici de responsabilitat institucional perquè l’eixida de la crisi al País Valencià no vindrà de la mà del PP”.

Morera també ha criticat l’atac directe i brutal contra els salaris dels funcionaris, “mentre que consellers, alts càrrecs i la resta de treballadors amb carnet del PP sols tocaran els seus sous segons evolucione el dèficit de la Generalitat, la qual cosa és un exercici d’hipocresia i un insult a la intel·ligència de la ciutadania i per eixa mesura el que menys podrien fer és rectificar i demanar disculpes”.

“L’augment d’impostos, la modificació de l’IRPF, el cèntim sanitari, torns de treball de 12 hores… Hui hem escoltat una sèrie de mesures que contradiuen el missatge i el programa del PP, hui s’ha produït un frau electoral sense precedents i el govern de Fabra confirma que està totalment desorientat”, segons Morera.

Per altra banda, des de Compromís consideren que les declaracions al voltant del finançament autonòmic, “són bones si foren noves, però, per desgràcia, totes i tots sabem que quan manava Aznar se’ns va perjudicar amb el finançament autonòmic, també amb model de Zapatero, es va reformar l’Estatut sense pretensions i ara, quan no tenen ni un cèntim a la caixa, reivindiquen el finançament que ens correspon, quan això fa anys que ho havien d’haver fet”.

Respecte a la Fórmula 1, Morera considera que “és curiós també que ara siga qüestionable la rendibilitat d’eixe esdeveniment, quan ens han negat factures, contractes i ens han mentit en la repercussió econòmica. Anem a demanar responsabilitat polítiques i si calen legals a aquells que han mentit i han manipulat informes sobre la F1”, ha informat Morera.