Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una pregunta per a saber si el Govern té previstes ajudes per als sectors productius, com ara l’agricultura i la ramaderia, que s’han vist afectats per la supressió de la bonificació del gasoil professional.

Segons Baldoví, “l’agricultura valenciana passa per un moment molt crític, els preus no es recuperen, els acords d’Europa amb competidors directes com Marroc ens perjudiquen i el govern, en compte d’ajudar als llauradors de la nostra terra, que són dels més marginats de tot l’estat, ara troben que tenen una despesa més perquè ja no disposen de la bonificació del gasoil professional”.

Per al parlamentari valencianista, “la mesura de l’executiu de Rajoy és un greu atac a un sector productiu que si no alça el cap és perquè no rep el suport necessari i el camp valencià, no ho oblidem, pot ser un motor econòmic i de creació d’ocupació però el PP no ho veu així”. També, Baldoví ha assegurat que la mesura del govern, “era d’esperar perquè al debat d’investidura, la gran preocupació de Rajoy era la pesca, de l’agricultura pràcticament ni va parlar i el camp valencià, com sempre, és la moneda de canvi que empra l’estat per afavorir altres territoris, no podem oblidar que quan els tractats amb el Marroc, la ministra Rosa Aguilar sols tenia la preocupació dels hivernacles, com si en altres llocs no tingueren producció agrícola”.

Baldoví, en la pregunta que ha registrat al Congrés dels Diputats, demana al Govern explicacions sobre mesures alternatives per a contrarestar l’augment dels costos que tindran ara llauradors i ramaders. Segons el diputat de Compromís, “ara, al pagar més pel combustible, llauradors i ramaders perdran els pocs beneficis que puguen tindre o perdran més diners encara, per això volem saber si el govern té previst aplicar altres ajudes per evitar la desaparició del treball al camp, que, no oblidem, cada any està pitjor i perd explotacions a gran velocitat”.