Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat una bateria de preguntes al voltant del polèmic edifici de l’Àgora i l’ús que se li està donant. Recentment, i per les informacions aparegudes a la premsa valenciana, s’ha sabut que eixe recinte va estar utilitzat per a la celebració d’una festa de cap d’any multitudinària, malgrat no ser una obra recepcionada.

Per això, Morera ha preguntat al conseller de Governació, Serafín Castellano, si l’Àgora disposa de la corresponent llicència d’activitats per a la realització d’una macrofesta privada. També, des de Compromís han reclamat explicacions per escrit del procediment pel qual s’han llogat les instal•lacions de l’Àgora per a eixa activitat empresarial i, com no, “també volem saber a quina empresa s’ha llogat”, segons ha reconegut el síndic de Compromís.

Entre les preguntes presentades, des de la formació valencianista, progressista i ecologista han reclamat saber si són compatibles els usos i finalitats de l’Àgora amb la celebració d’actes, com ara una festa de cap d’any organitzada per una empresa privada. Segons Morera, “la construcció d’eixe edifici ens ha costat moltíssims diners a les valencianes i valencians per a tindre un contenidor cultural que el PP no ha sabut administrar i, almenys, ens agradaria saber si qui està ocupant l’Àgora per a fer negoci paga el que correspon i si eixos diners els destina després la Generalitat a anar tapant el gran forat que s’ha fet en la Ciutat de les Arts i de les Ciències”.

Morera considera que els usos d’un espai com l’Àgora, “no són els que està donant-li fins el moment el govern valencià, i això planteja moltes coses, com per exemple, si era necessari la milionada que ha costat el projecte i la construcció de l’edifici i després, també evidencia la manca d’una política cultural clara per part del Consell, perquè fer un edifici simbòlic per a bodes, batejos, festes de cap d’any i altres saraus no és el més adient per a l’edifici ni el seu entorn i és una falta de respecte cap als ciutadans i ciutadanes que han pagat tot això”.