Bota al contingut principal

Front a l’allau de retallades socials i augment dels impostos que han anunciant els executius valencià i central, des de la Coalició Compromís proposen que el govern de la Generalitat “opte per reivindicar tot allò que ens deu Madrid per assegurar el bon funcionaments dels nostres serveis públics i no perjudicar a les ciutadanes i ciutadans”, segons ha declarat el portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera.

Per al síndic de Compromís, “les retallades que promou el PP són injustes i antisocials, quan més es retallen sous i més augmenten els impostos sols s’aconseguirà provocar més recessió i el que cal en estos moments és posar en marxa polítiques per estimular l’economia”.

Morera assegura que troba a faltar una reivindicació clara i contundent del Consell “dels nostres diners, dels que ens pertoquen i mai vénen. Nosaltres, a les Corts, hem demanat un finançament autonòmic més just al nostre pes de població perquè els anteriors models, el d’Aznar i el de Zapatero ens han perjudicat i penalitzat. També nosaltres hem reclamat el fons de competitivitat, amb el qual, hem de rebre 651 milions d’euros per part de l’estat i no sabem a què espera el govern d’Alberto Fabra per a reclamar eixos diners”.

El portaveu de Compromís considera que el PP, “ha fet una autèntic frau electoral, perquè les primeres mesures preses pel govern de Rajoy ha estat l’augment dels impostos i nosaltres, a banda de la crítica, també estem fent una oposició seriosa i constructiva, i per això hem demanat que es reclame la inversió territorialitzada de l’estat i per això ara, també, recordem al president Fabra que el passat 21 de desembre, en el transcurs del debat dels Pressupostos de la Generalitat de 2012, també vam ser nosaltres els que reivindicarem el fons de competitivitat, un fons que venç enguany i que cal exigir al govern central el que és just i és nostre”.

Morera lamenta que el Consell, “ha canviat per complet el seu tarannà reivindicatiu front a Madrid, ha passat de la crítica al servilisme absolut i el silenci quan ara, més que mai, s’ha de demanar allò que és nostre i en eixe camí de reclamar el que ens pertoca a les valencianes i els valencians sempre ens trobaran per a fer propostes en positiu, com les que ja hem fet a les Corts i a les quals s’han oposat des del PP”.