Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, considera que la sessió plenària de hui, “és la confirmació de la més absoluta de les hipocresies per part del PP. No es pot entendre que el president del govern reaparega en públic per estrènyer-nos el cinturó, per demanar-nos esforços, per realitzar retallades, per pujar-nos impostos i mentre, a València, els seus companys del PP decideixen seguir fent la Fórmula 1 per la ciutat, pagant un cànon anual de 18 milions d’euros a les Illes Jersey, un paradís fiscal on té les seues empreses el magnat Ecclestone”.

Baldoví lamenta que el PP, “tinga una doble moral i un doble discurs. No és de rebut que fa uns dies el govern central ha hagut de rescatar la Generalitat Valenciana i esta continue gastant-se els diners de les valencianes i valencians en saraus i festes, mentre paga la incompetència del govern valencià amb el sou dels treballadors públics i amb la pujada dels impostos, aquells que no anava a tocar el PP durant la campanya electoral”.

Segons el diputat valencianista, “Rajoy és la persona menys indicada per demanar-nos esforços perquè ni ell ni els seus companys de partit han fet cap esforç en esta crisi que no és culpa de la ciutadania, però que paguem totes i tots. València és el paradigma del balafiament i de la mala gestió i ha estat sempre un exemple que ha posat Rajoy, amb el seu amic Francisco Camps al capdavant i per este motiu, no podem creure’ns res del que hui puga dir Rajoy o qualsevol dels seus ministres”.

Baldoví també ha fet esment del barri del Cabanyal, “un lloc emblemàtic amb molta història i que l’ajuntament de Rita Barberá té el clar objectiu d’arrasar per fer una gran avinguda fins al mar. Milers de valencianes i valencians necessiten ajuda però el govern del PP a la ciutat de València prefereix gastar-se tres milions d’euros per comprar cases històriques per derruir-les i això també mereix alguna explicació per part de Rajoy, que tolera totes les barbaritats dels seus companys valencians”.

El parlamentari de la coalició formada per BLOC, Iniciativa, Verds i Equo s’ha solidaritzat amb els milers i milers de treballadors del sector públic “que van a sofrir unes retallades brutals del seu sou, malgrat fer bé la seua tasca i d’anar tots els dies a treballar per atendre a la ciutadania, mentre, els alts càrrecs del Consell no han anunciat amb claredat la retallada que s’aplicarà en els seus salaris, la qual cosa deixa constància del poc que són de fiar i el més lamentable és que Rajoy els ho consent tot”. Baldoví també ha mostrat la seua solidaritat amb tots els ciutadans i ciutadanes, “que van a sofrir en primera persona les retallades o van a perdre poder adquisitiu per la pujada d’impostos aprovada per un govern i un partit que menteix i es contradiu”.