Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha informat que treballarà per a millorar el Pla Integral de Residus (PIR), per ser un pla “insuficient, mal plantejat, mal fet i que no aporta solucions reals al problema dels residus que generem als pobles i ciutats”. El diputat responsable en matèria de Medi Ambient, Juan Ponce, treballa el tema conjuntament amb responsables d’Acció Ecologista-Agró i també amb el grup municipal de Compromís de Sagunt, una de les ciutats afectades pel PIR perquè és on es troba una de les plantes de ciment on el Consell vol cremar residus.

Compromís ha preparat al•legacions al PIR perquè “el document que ens han presentat demostra la total improvisació i la manca absoluta de coneixement del greu problema de la gestió de residus, una gestió que des del PP veuen més com un negoci que com un servei públic bàsic i, evidentment, la proposta d’incinerar residus és totalment intolerable perquè és un perill per a la població i la proposta que fa el govern valencià, a més a més, està en contra de la legislació europea”, segons ha declarat Juan Ponce.

També, des de Compromís lamenten que el Consell, sistemàticament, incomplisca els plans zonals i, també, “no s’entén com canvien els criteris i, en compte de reduïr, reciclar i reutilitzar, la solució és cremar”, segons les declaracions del diputat ecologista de Compromís.

De fet, les al•legacions que prepara Compromís, “són un esborrany, millorables i obertes a la participació de col•lectius de pobles afectats i també a experts, perquè considerem que el pla és molt millorable”.