Bota al contingut principal

En només 3 dies més de 3200 ciutadans han signat la petició impulsada a Internet pel diputat de Compromís, Fran Ferri, contra la decisió d’eliminar el descompte per a joves en EMT i MetroValència.

Segons afirma Ferri “2012 ha portat una desagradable sorpresa a molts joves valencians que han volgut renovar el seu Abonament de Transport Jove i han descobert que este títol ha sigut suprimit per l’Agència Valenciana de Mobilitat i l’IVAJ (GVA JOVE)”

Això suposa un increment del 40% en el preu del transport públic per a un sector de la població -els joves- que pateixen més que ningú l’atur i la precarietat econòmica. La crisi no pot justificar este atac a les butxaques dels joves valencians sinó que és precisament en estos moments quan més s’ha de garantir el dret a la mobilitat d’estudiants i treballadors.

“Mentrestant, el govern valencià destinarà enguany desenes de milions d’euros en l’organització i pagament del cànon al multimilionari Ecclestone pel gran premi de la Fórmula 1. Els joves valencians no ens movem ni en Ferraris ni en Mclarens, per això demanem una solució”.

Cada signatura ciutadana a esta petició genera automàticament una correu electrònic adreçat al director general de la Generalitat Jove (antic IVAJ), reclamant l’abonament jove.

Segons ha assegurat Ferri, “una altra constatació del malestar que ha generat este canvi de tarifes són els milers de missatges que amb el hashtag #abonamentjove reclamen en Twitter que torne este títol.”
“Les pròximes setmanes –ha afegit Ferri- continuarem recollint signatures i esperem que la pressió ciutadana ens ajude quan es debata en Les Corts la iniciativa que hem presentat des de Compromís per a que el Consell reinstaure de manera immediata este títol de transport”.

“Lluny de servir com a excusa, la crisi és el principal motiu per a mantindre els descomptes i garantir el dret a la mobilitat de joves estudiants i treballadors” sosté el diputat de Compromís.

Lloc web de la petició on-line:
http://actuable.es/peticiones/demana-torne-descompte-per-joves-emt-i-metrovalencia