Anar directament a les notícies

Compromís enceta la campanya #fabratenimfred a Twitter per a conéixer el mapa d’escoles sense calefacció i llum

Publicat el en Educació i Cultura


Mostra #fabratenimfred en un mapa més gran

Compromís ha encetat este matí la campanya a la xarxa social de Twitter amb l’etiqueta #fabratenimfred, amb la finalitat de conéixer el mapa dels centres educatius valencians sense calefacció o llum. La resposta no s’ha fet d’esperar i moltíssims alumnes i també professors han enviat informació de la situació real dels centres que depenen de la Conselleria d’Educació, com ara escoles d’infantil i primària, instituts de secundària i formació professional i també escoles oficials d’idiomes.

Fins a les 15 hores, s’ha constatat la manca de calefacció o electricitat a instituts o col•legis d’Albaida, Villena, Almassora, la Vall d’Alba, Muro d’Alcoi, Beneixama, Càrcer, la Pobla de Vallbona, Elda, Xest i Pego. Segons el portaveu de Compromís, Enric Morera, “les informacions que ens arriben són molt preocupants, ens agradaria que la nova consellera d’Educació donara explicacions per a saber on estan els diners que s’haurien de destinar al benestar dels alumnes que es formen als centres públics del País Valencià i que, per contra, han d’anar abrigats i amb mantes a classe per a no congelar-se dins de les aules”.

Morera ha lamentat que als informatius de Canal 9 de hui, “la notícia haja estat sobre l’onada de fred, però no han parlat de l’onada de fred i de vergonya que patim als centres educatius públics, sense llum i sense calefacció, el que ens situa al capdavant de la vergonya i de la misèria i també demostra, una vegada més, la incapacitat del PP per a gestionar, per a governar i per assegurar el benestar de les valencianes i els valencians”.

Des de Compromís consideren que el pitjor enemic de la imatge de País Valencià “és el mateix Consell, el PP, que permet que joves que van a estudiar estiguen a cinc graus a classe i caldria que ens donaren explicacions urgents de per què passen estes coses i quan de temps tardaran en normalitzar la situació”, segons Morera. Per eixe motiu, la coalició valencianista, progressista i ecologista ha registrat preguntes en les Corts “demanant explicacions urgents i clares d’esta situació tan penosa la qual ens explica per què tenim uns índex tan elevats de fracàs escolar al País Valencià, en part perquè no es donen les condicions oportunes per als alumnes”.

(En la imatge, els alumnes del IES Vila-roja es tapen en mantes per falta de calefacció)

 • David País Valencià

  Molt bona idea, però ja en podeu anar agafant un mapa ben gran i detallat…

 • Dentrtt

  Quina vergonya! I ara la consellera d'Educació no vol vindre a Alacant a donar la cara. En fi, quin govern més lamentable i corrupte tenim. Prou.

 • S.O.S.
  • Tomppa

   Em sona molt provincial aquell grup … es un grup d'espanyols vivint a país valència ? O ja no sou ni un país sinó una regió d'espanya o un comunitat o què passa allà ? Crec que heu aconsequit a integrar plenament a Espanya com una petita regió o comunitat … enhorabona! ( no sóc català ni catalanista ni d'estat espanyol ) només fa riure que 'valencians' crea pàgines en llengua d'imperi i després queixen que imperi ha robat el seu diners! 😀

   • S.O.S.

    Xe, que ganes de traure-li punta a tot! Almenys el grup t'ha fet riure per alguna cosa, a pesar d'eixa palla mental de si som o deixem de ser pel fet d'usar el castellà en una pàgina dirigida a l'exterior (no és un poc absurd demanar als propis valencians que adopten un valencià?). Disculpa'ns si, a abanda de defensar el valencià i emprar-lo dia a dia, no volem renunciar a la llengua de "l'imperi", eixa que utilitzen molts amics nostres, escriptors o músics que ens posen els pels de punta, directors de cinema que admirem, o fins i tot, alguna persona que hem estimat. Si això es ser "provincial", doncs ho admentem sense dramatismes.

    Salut!

 • Germà

  m'agradaria que donarem tot el nostre suport al xic que a fet la foto, ja que ha sigut expulsat de l'Institut. Xè, un altra volta que estic indignat. Menuda "cacicada."

 • Pingback: Compromis empieza la campaña # fabratenimfred en Twitter para conocer el número de escuelas sin luz ni calefaccion[CAT]()

 • Melani

  A l'IES d'Alcalà de Xivert, Castelló, tampoc hi ha!!! I fa molt de fred.

 • El bidell

  A la Font d'en Carròs, tenim un radiadoret elèctric a cada classe. Tenim fred!

 • Pingback: Expulsado un día por denunciar que pasa frío en clase @ Noticias de europa()

 • Pingback: Esto ye lo que hay | Rafting()

 • Pingback: Varios institutos valencianos se quedan sin luz ni calefacción por los impagos . “Fabra, tenemos frío” « OS CUENTO…()

 • Pingback: EL FRED DELS INSTITUTS I LES ESCOLES ENTRA EN EL MAPA « Callosa d'en Sarrià Digital | Notícies | Actualitat | Opinió | Marina Baixa()

 • loser

  Directora del Instituto = Cargo puesto a dedo por el político de turno y cuyo único interés es mantenerse y mantener al político de turno. Los PLD (puestos de libre designación) y los contratados a dedo sin procedimiento selectivo objetivo son la ruina del sector público en este país. Fuera esta directora ya, que ha demostrado con creces cuales son sus prioridades (seguir llenando sin vergüenza su agradecido estómago).

 • Sóc estuduant del CIPFP Xest y he de dir que a moltes aules d’aquest centre la calefacció esta apagada, y no sols es a les aules, els pasadisos estan plens de radiadors que yo califique de inutils, a mes moltes aules tenen finestres trencades el que fa que la poca calefacció que el centre té, es perda per les fienstres que no es poden tancar! No es que no hi ha calefaccio, es que la poca calefacció que hi ha a algunes aules es pert d’una fomra molt ineficient.

 • Amanda Kissenhug

  cabrons, quina falta de sensibilitat i inteligencia per els estudiats…a les canaries tenim mes a mes la mateixa situacio, aqui fa molt escalfor a octobre, mai i alguns messos mes, i amb la ultima integracio del plan d'educacio a aquestas illes ja tenim air acondicionat, en alguns centres del sud de tenerife, com moltisimes de les dues areas metropolitanas d canaries fan moltisisim escalfor, i anir a clase es molt fastigat

 • Jose Juan

  A la secció en La Canyada de l'institut Henri Matisse Paterna fa mesos que no es paga el rebut del gas de la calefacció. No l'han tallat, pero nomes s'encen la calefació de 7 a 9:30, i les clases acaben a les 14 o les 15 h, aixi que també pasem prou fred. A mes hi han prou banys que no tene jabó, ni tovalloles per secarse les mans, ni tan se vol , escobilla per rentar la taça del water.

 • Pau A.

  Al IES Nou Derramador de Ibi ja fa 3 dies que no tenen calefacció afegiu-lo per favor. Demà fan manifestació.

 • Pingback: Expulsado un día por denunciar que pasa frío en clase en un instituto de Castellón | Cuéntamelo España()

 • Pingback: Compromís presenta una moció perquè el ple municipal rebutge la proposta de la Generalitat de cedir l’educació pública a empreses privades a canvi de la construcció de les escoles – Compromís per Torrent()

 • Marta

  A l'IES Enric Valor de El Campello, dins d'una setmana ens tallaràn la llum i l'aigua, i la calefacció quan s'acabe el gasoil(Que no tardarà molt, com ja han avisa't els mateixos professors!!), ja que el saldo al comptes de l'institut és de 3,90$!!!!..

 • Podeu sumar al I.E.S Antoni Llido de Xàbia. Els col.legis del Graull i del Arenal no reben la subvenció del menjador desde maig de 2011 i la GV té un deute amb els dos col.legis de prop dels 42.000 euros.

 • David Marina Baixa

  Hui han tallat el llum al Número 5 de Torrevella. Agrairia que algú posara un retall de premsa sobre el tema.

 • Miguel

  El IRPF que tenemos en España es de los más elevados de Europa, solo superado por Finlandia y Suecia. El tipo marginal máximo esta en el 54%. Suecia y Finlandia tienen unos servicios públicos superiores a los españoles, manteniendo unos tipos impositivos comparables a los de España.
  Si a esto añado que el tipo marginal máximo de la Comunidad Valenciana (54%), entonces ya España tiene el IRPF mas alto de Europa, solo superado por Suecia.
  Vivo en Valencia capital . Hay calles sucias, contenedores de basuras llenos y suele haber basura alrededor de ellos; el ambulatorio de la SS donde tengo el medico pues tiene ventanas mejorables, suelo en deficiente estado, paredes con falta de una mano de pintura, etc. El colegio publico donde estudia mi hija dista mucho de ser un gran edificio, aunque no me puedo quejar ya que es un edificio de cemento y no un barracon prefabricado. Tendria gracia que los impuestos que pago sean para hacer una carrera de coches ( FI ), una carrera de barcos ( Copa America ), compra de bebidas alcoholicas para eventos diversos, etc y que esto sea lo normal en el futuro y no delito.

Imatge destacada
Educació i Cultura TWITTER