Bota al contingut principal


Mostra #fabratenimfred en un mapa més gran

Compromís ha encetat este matí la campanya a la xarxa social de Twitter amb l’etiqueta #fabratenimfred, amb la finalitat de conéixer el mapa dels centres educatius valencians sense calefacció o llum. La resposta no s’ha fet d’esperar i moltíssims alumnes i també professors han enviat informació de la situació real dels centres que depenen de la Conselleria d’Educació, com ara escoles d’infantil i primària, instituts de secundària i formació professional i també escoles oficials d’idiomes.

Fins a les 15 hores, s’ha constatat la manca de calefacció o electricitat a instituts o col•legis d’Albaida, Villena, Almassora, la Vall d’Alba, Muro d’Alcoi, Beneixama, Càrcer, la Pobla de Vallbona, Elda, Xest i Pego. Segons el portaveu de Compromís, Enric Morera, “les informacions que ens arriben són molt preocupants, ens agradaria que la nova consellera d’Educació donara explicacions per a saber on estan els diners que s’haurien de destinar al benestar dels alumnes que es formen als centres públics del País Valencià i que, per contra, han d’anar abrigats i amb mantes a classe per a no congelar-se dins de les aules”.

Morera ha lamentat que als informatius de Canal 9 de hui, “la notícia haja estat sobre l’onada de fred, però no han parlat de l’onada de fred i de vergonya que patim als centres educatius públics, sense llum i sense calefacció, el que ens situa al capdavant de la vergonya i de la misèria i també demostra, una vegada més, la incapacitat del PP per a gestionar, per a governar i per assegurar el benestar de les valencianes i els valencians”.

Des de Compromís consideren que el pitjor enemic de la imatge de País Valencià “és el mateix Consell, el PP, que permet que joves que van a estudiar estiguen a cinc graus a classe i caldria que ens donaren explicacions urgents de per què passen estes coses i quan de temps tardaran en normalitzar la situació”, segons Morera. Per eixe motiu, la coalició valencianista, progressista i ecologista ha registrat preguntes en les Corts “demanant explicacions urgents i clares d’esta situació tan penosa la qual ens explica per què tenim uns índex tan elevats de fracàs escolar al País Valencià, en part perquè no es donen les condicions oportunes per als alumnes”.

(En la imatge, els alumnes del IES Vila-roja es tapen en mantes per falta de calefacció)