Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha declarat hui que des de la seua formació, “donem el nostre total suport a les reivindicacions dels sindicats, dels professors i professores, dels pares i mares i dels alumnes que volen un sistema educatiu pública, valencià i de qualitat en la nostra terra i que, per desgràcia, el PP està desmantellant”.

Morera ha lamentat que en estos dies, “el president de la Generalitat preferisca viatjar a l’estranger per a negociar amb multimilionaris les rebaixes de pagaments de cànons, herència del catastròfic govern anterior, i no ha tingut temps per a reunir-se amb aquells que defensen una escola pública”.

El portaveu de Compromís en el parlament valencià també ha recordat que les manifestacions de València i Alacant, “s’han fet just la setmana en la qual la Generalitat Valenciana ha tornat a ser notícia internacional per una gran indecència, com és tindre vora 50 centres educatius sense calefacció, fent que els alumnes, professors i treballadors d’estos instituts i col•legis estiguen en condicions totalment infrahumanes”.

Des de Compromís han demanat al Consell “més responsabilitat i més visió de la realitat. Hui la gent està al carrer, de nou, defensant l’escola pública, un dret que ha de garantir la Generalitat amb les condicions adequades. No podem consentir que es retallen els sous dels professionals de l’ensenyament, no podem tolerar la situació de penúria a la que el PP ha condemnat a milers i milers d’interins i no podem permetre que els centres educatius no tinguen diners per a calefacció, per a fulls o per a pagar els rebuts de l’aigua i de la llum, com està passant”.

Per al portaveu valencianista, “el PP està demostrant que no creu en l’estat del benestar i prova d’això són els greus atacs que pateixen la sanitat o l’educació, pilars bàsics d’eixe sistema”. Per això, des de Compromís reclamen que, des de la responsabilitat, “el Consell es pose a treballar de valent per a canviar esta situació, si volen escoltar a les milers de persones que hui estan en el carrer, el govern comptarà amb el nostre suport, si van a continuar per la línia de destrucció de l’escola pública, nosaltres farem una oposició contundent”, segons Morera.