Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà preguntarà a la consellera d’Educació en Les Corts, María José Catalá, que “quan va a pagar-se el deute pressupostari que té la Conselleria amb l’IES Jorge Juan d’Alacant i amb tots els centres educatius que es troben en esta complicada situació a causa de la nefasta gestió del PP”.

Mollà formularà esta qüestió després que Compromís per Alacant haja conegut que Conselleria ha abonat només una tercera part del pressupost que assignà a este centre educatiu. Esta situació ha provocat que l’institut no poguera fer front a les factures de llum corresponents als darrers mesos i que, per tant, li fora tallat el subministrament el passat dimarts i s’hagueren de suspendre les classes.

La diputada autonòmica ha explicat que “no es pot tolerar la situació que estan vivint els instituts de secundària de les comarques d’Alacant, que estan al llindar del col•lapse per no cobrar el pressupost assignat des de Conselleria” i ha destacat que “Compromís considera fonamental portar este assumpte a Les Corts per a que tota la comunitat educativa obtinga una resposta per part del Consell”.

Alhora, Mollà ha indicat que “volem conèixer si les factures pendents de pagament a la companyia elèctrica han sigut abonades directament per la Conselleria o únicament estem en un moment d’espera i l’IES Jorge Juan està en la mateixa situació de vulnerabilitat i exposat a un pròxim tall de energia”.

El coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido ha afirmat també que “és immoral la precarització de l’educació pública que està portant a terme el Govern valencià del PP, un atac directe al futur dels alumnes i la qualitat de la nostra societat” i ha afegit que “tot això representa el final d’una etapa marcada pel balafiament dels recursos públics en una economia recreativa de juergas y saraos”.

Bellido ha destacat que “ahir, en la manifestació a favor de l’ensenyament públic que es va celebrar a Alacant, més de 50.000 persones exigiren al Consell que complira la seua obligació de garantir una escola pública de qualitat i condemnaren les retallades que ara el PP vol imposar, per a que siguem els ciutadans els que paguem els plats bruts de la mala gestió del PP al capdavant de la Generalitat”.