Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha registrat en el parlament valencià una proposta de creació d’una comissió permanent no legislativa per a l’estudi dels grans projectes i infraestructures.

L’objectiu d’esta comissió és valorar la relació cost-rendibilitat des del punt de vista econòmic, social i ambiental de les infraestructures, projectes i esdeveniments realitzats, així com dels que es pensen realitzar en un futur, per arribar al màxim consens polític i social possible en est àmbit.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “hem pogut comprovar com els distints governs del Partit Popular han desenvolupat grans projectes i esdeveniments sense cap tipus de planificació, amb una megalomania que només buscava el rendiment electoral”.

“El cost descontrolat d’estos grans projectes –ha afegit Oltra- ha provocat la gravíssima situació econòmica que està patint la Generalitat i a la vegada ha facilitat la corrupció i el saqueig de les arques públiques”.

Per a Oltra “en esta comissió s’haurien d’estudiar totes les grans infraestructures i esdeveniments que ja estan en marxa, (Àgora, Gran Premi Fòrmula 1, Aeroport de Castelló, Ciutat de la Llum etc..) i aquelles que es pensa projectar per a què s’avalue a fons la seua viabilitat o es troben eixides per a les grans infraestructures ja existents”.

“Una comissió així ens ajudaria a invertir de manera responsable i racional els diners públics, i gestionar de manera transparent i participada els grans projectes i infraestructures”, ha conclòs la diputada de Compromís.