Anar directament a les notícies

Compromís proposa la creació d’una comissió permanent en Les Corts per a l’estudi dels grans projectes

Publicat el en Economia i Ocupació

El grup parlamentari Compromís ha registrat en el parlament valencià una proposta de creació d’una comissió permanent no legislativa per a l’estudi dels grans projectes i infraestructures.

L’objectiu d’esta comissió és valorar la relació cost-rendibilitat des del punt de vista econòmic, social i ambiental de les infraestructures, projectes i esdeveniments realitzats, així com dels que es pensen realitzar en un futur, per arribar al màxim consens polític i social possible en est àmbit.

Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, “hem pogut comprovar com els distints governs del Partit Popular han desenvolupat grans projectes i esdeveniments sense cap tipus de planificació, amb una megalomania que només buscava el rendiment electoral”.

“El cost descontrolat d’estos grans projectes –ha afegit Oltra- ha provocat la gravíssima situació econòmica que està patint la Generalitat i a la vegada ha facilitat la corrupció i el saqueig de les arques públiques”.

Per a Oltra “en esta comissió s’haurien d’estudiar totes les grans infraestructures i esdeveniments que ja estan en marxa, (Àgora, Gran Premi Fòrmula 1, Aeroport de Castelló, Ciutat de la Llum etc..) i aquelles que es pensa projectar per a què s’avalue a fons la seua viabilitat o es troben eixides per a les grans infraestructures ja existents”.

“Una comissió així ens ajudaria a invertir de manera responsable i racional els diners públics, i gestionar de manera transparent i participada els grans projectes i infraestructures”, ha conclòs la diputada de Compromís.

  • asm

    Duc quasi 4 anys estudiant projectes a licitar als diversos organismes públics de tot tipus, i puc assegurar q he vist de tot… i el denominador comú a tots es sempre, curiosament la valoració econòmica…
    Presenten projectes milionaris valorats per uns quant d'euros, esperant a vore quina es la constructora, q, siguent totalment conscient de la inviabilitat de tal projecte, presenta l'oferta més baixa de totes assegurant per tot i per totes q es totalment viable, i és mes, encara hi ha d'aquelles empreses q s'atreveixen a més, a oferir millores… El resultat? No pot ser altre, q una obra executada per el doble q es va contractar, un ajuntament amb un luxós i meravellós edifici, carrer o veges a saber q, i amb un deute amb la constructura directament proporcional a dites meravelles… i qui ho paga? això, crec q ja no cal dir-ho, es evident i ho vivim tots els dies…
    Realment necessitem una comissió d'aquest tipus, per poder dur a termini projectes adequats als pressupostos de cada poble i no al gust i al paréixer d'aquell q vol ql seu nom figure a la plaqueta de la inauguració…