Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha contestat les declaracions d’este matí del president de la Generalitat, Alberto Fabra sobre la recuperació del prestigi de la política, i sobre que alguns hauran de demanar perdó després de l’absolució de Camps i Costa. Segons Morera, “hem de recordar-li que el gran beneficiari de tota esta situació és Fabra, a qui han fet president de la Generalitat de rebot i per açò li preguntem que, ara que han absolt a Camps si pensa dimitir perquè torne Francisco Camps a la presidència, la qual cosa seria un autèntic esperpent i un sainet total i delirant, de molt mal gust però que no ens estranyaria, conforme està el pati en el PPCV”.

Per al síndic de la formació valencianista, progressista i ecologista, “la reprovació a Camps i Costa és total i des de Compromís considerem que la política no està per a servir-se ni per a constituir-se com una casta privilegiada. Demanem que la gent abandone el seu càrrec públic quan ha comès accions que han perjudicat a la institució, com ha fet Francisco Camps, a qui li hem demanat en reiterades ocasions que deixe el seu càrrec de diputat i també en el Consell Jurídic Consultiu. Considerem que ha d’abandonar la política i li desitgem que en la vida privada li vaja molt bé perquè en la vida pública ja ha demostrat que a l’única cosa que ha sabut portar-nos és a la vergonya i a la ruïna total de la Generalitat”.

Segons el portaveu de Compromís, des de la coalició consideren que la responsabilitat pública, política i institucional de l’ex president Camps “ha quedat més que demostrada, ha ficat en la Generalitat a una banda de corruptes i per tant, la reprovació pública és total, ja que jurídicament el que diu la sentència és de menor importància perquè amb l’absolució de Camps i Costa la justícia s’ha cobert de glòria, però la realitat és una altra i ben diferent”.

D’altra banda, Morera també ha lamentat l’ús partidista que Fabra ha fet del Palau de la Generalitat per a realitzar una conferència de premsa este matí. “En la major part del seu discurs, Fabra ha parlat com a president del PP i del cas d’uns afiliats del seu partit i eixes declaracions les hauria d’haver fet des de la seu del partit, no des del Palau de la Generalitat, que és la seu del govern valencià i des d’on, suposadament, es representa a tots els valencians i valencianes, siguen o no votants del PP”, segons ha reconegut el portaveu de Compromís.