Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Mireia Mollà reclamarà mitjançant una pregunta parlamentària que la Conselleria d’Educació pague els més de 100.000 euros que deu a l’Escola d’Idiomes d’Alacant, corresponents al segon, tercer i quart trimestre de 2011 i primer trimestre de 2012.

Mollà ha indicat que “els impagaments de la Generalitat fan insostenible la situació per la que està passant el centre educatiu, que acull 6.500 alumnes entre l’edifici d’Alacant i els aularis de Sant Vicent del Raspeig i Sant Joan, i, per tant, des de Compromís exigim que s’efectue l’abonament de manera urgent”.

“Les escoles d’idiomes també s’estan veient afectades per l’ofegament al que està sotmetent el Consell a l’educació pública del nostre territori, com així demostra el fet que este any s’hagen suprimit els cursos avançats de rus, portuguès i àrab en el centre d’Alacant”, ha explicat la diputada de Compromís.

“Exigim un canvi de rumb total en les polítiques impulsades pel govern d’Alberto Fabra per a eixir de la crisi, doncs no podem tolerar que l’educació i la sanitat siguen els serveis més perjudicats per la nefasta gestió que ha fet el PP dels diners públics”, ha assegurat Mireia Mollà.

Per la seua banda, el coordinador de Compromís per Alacant, Ignasi Bellido, ha assenyalat que “és vergonyós l’estat en què es troben els centres educatius d’Alacant, que són un dels que més estan pagant la cascada de retallades que ha posat en marxa el PP per solucionar ara el malbaratament que han fet dels nostres recursos”.

“La Generalitat ha de garantir obligatòriament estos serveis i l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, que és també diputada autonòmica, ha de denunciar estes deficiències que pateix la ciutat i no silenciar el tema per cobrir als seus companys de partit”, ha afegit Bellido.