Anar directament a les notícies

Baldoví: “La dació en pagament que sempre ha defensat Compromís és una emergència social que s’ha d’aprovar ja”

Publicat el en Llibertat i Igualtat

El diputat de Compromís-Q en el Congrés, Joan Baldoví, ha participat este matí en la concentració convocada per les Plataformes d’Afectats per les Hipoteques (PAH) de València i Madrid, per a donar suport a les persones que han sigut desnonades en el Parke Alcosa d’Alfafar (València). El parlamentari valencianista ha acudit a la central del Deutsche Bank del Passeig de la Castellana de Madrid, on no han pogut accedir a l’interior per a lliurar les més de 87.000 signatures arreplegades en una campanya electrònica de Actuable.

Segons ha declarat Baldoví en la porta de l’entitat bancària, “des de Compromís volem mostrar nostra total solidaritat amb les persones desnonades que han vingut hui a Madrid, així com totes aquelles persones que no tenen la culpa d’esta greu crisi però que ho estan perdent tot, incloses les seues llars, mentre que l’anterior govern i l’actual es dediquen a indultar banquers i a injectar milers de milions d’euros en els bancs i caixes, abandonant per complet a les persones”.

Baldoví ha recordat que el grup parlamentari de Compromís en les Corts Valencianes va presentar una proposta perquè el govern acceptara la dació en paga de l’habitatge per a posar fi al contracte hipotecari. Esta proposició va ser rebutjada per PP i PSOE a la fi de la passada legislatura, en 2011 encara que des de Compromís han insistit en esta mesura perquè, segons el diputat en el Congrés, “es tracta d’una emergència social que afecta a milers i milers de persones però no és una prioritat ni per als grans partits ni per als governs”.

El parlamentari de la coalició formada per BLOC, Iniciativa del Poble Valencià, Els Verds-Esquerra Ecologista del PV i Equo ha matisat que les dades dels últims dies, “amb les quals hem sabut el greu problema de la pobresa que pateix un percentatge elevadíssim de la població, no farà més que empitjorar la situació de moltes persones, que, a més de no tindre ingressos, perdran els seus habitatges davant la voracitat de les entitats bancàries i la falta d’acció i reacció de governs servils a la banca i allunyats per complet dels problemes reals de la societat”.

Des de Compromís han anunciat que, igual que s’ha fet per part de la coalició en els ajuntaments valencians i en les Corts, també preparen iniciatives para presenta en el Congrés “amb l’objectiu de denunciar esta situació d’indefensió absoluta dels ciutadans i prendre mesures per a salvar a les persones, perquè als bancs ja els han salvat amb molts milions d’euros públics”, segons Baldoví.

 • Alejandro

  I de les tanques sòl, no diuen res, crec que caldria començar per hi ha i després a per la dació en pago.. que mes bé hauria de ser obligar als bancs a posar en els seus balanços el que costa la vivenda actualment no el que a ells els dóna la gana, així preferirien no tindre vivendes en els seus balanços i negociarien amb l'embargat.

 • Pingback: infoCOMPROMÍS 31/01/2012: Notícies, agenda i vídeos | COMPROMÍS-EQUO GODELLA()

 • Quico

  No estic molt d'acord amb la dació en pagament en concret en la situació actual ja que els deutors no són responsables de la situació a què l'especulació i la gran banca, els ha portat, pel contrari son victimes.

 • Saoret

  "Mai acabe d'entendre que si un ja li pague al banc un tant per cent per exemple un 50% per que el banc
  san porta la totalitat de la vivenda? i damunt es queda com a deutor.
  El lògic seria que li reclamara el tant per cent que falta a pagar però mai tirarlo l`carrer
  .Algo d'eixa vivenda sera de la persona no? encara que clar com l'escriptura es fa en nom del banc ahí esta la trampa."

 • remigio III

  Crec que es el govern qui ha proposat que els bancs posen en venda els seus habitatges al preu real d'ara. Eixa , es una cosa justa i realista . Caldrà recolzar-la. Que els bancs intervinguts pel poder públic, o sia amb els nostres diners, pose normes i límit als cobraments. Sobre la dació en pagament del deute al banc. Caldria repartir les pífies entre el banc i el client. Si el banc no ha sigut responsable i conscient del que feia a l'otorgar la vivenda a crèdit ¿Per què ara sols sembla que li carreguen el mort al ciutadà? El ciutadà deu tenir el recolzament del govern per tal de fer complir la llei .
  Artículo 47.
  Todos los españoles tienen derecho a disfrutar de una vivienda digna y adecuada. Los poderes públicos promoverán las condiciones necesarias y establecerán las normas pertinentes para hacer efectivo este derecho, regulando la utilización del suelo de acuerdo con el interés general para impedir la especulación.